14.04 with HWE kernel on SecureBoot et. al.

Colin Watson cjwatson at ubuntu.com
Tue Nov 10 17:08:44 UTC 2015


On Mon, Nov 09, 2015 at 04:50:09PM -0500, Mason Loring Bliss wrote:
> I'm researching doing an install of 14.04 with the 3.19 HWE kernel under
> SecureBoot, but I only see a HWE install with the netboot images. The netboot
> image won't boot without legacy mode,

Really?  It should do - I just booted
http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/trusty-updates/main/installer-amd64/current/images/vivid-netboot/mini.iso
successfully in UEFI mode, admittedly under emulation.

> and what I'm reading suggests that I need to at least boot in UEFI
> mode for the installer to do the right thing with UEFI.

Right, it needs to be able to use interfaces that aren't available in
BIOS mode.

> Vaguely related, it was suggested that there's a way to set up software RAID
> with the normal installer, but choosing "expert install" from the GRUB menu
> doesn't give me the Debian text installer; nor does "oem install". Do I want
> to invoke the text installer from the GRUB menu? Can I get it from the live
> environment somehow? Is there a recommended way to set up software RAID using
> the default installer or environment?

The desktop installer doesn't support software RAID, and d-i isn't on
those images.  A server image or netboot are the easiest ways to do it.

-- 
Colin Watson                                       [cjwatson at ubuntu.com]



More information about the ubuntu-users mailing list