[ubuntu-in] Display Problems

Soumyadip Modak soumyadip.modak at gmail.com
Sat Nov 4 16:59:48 GMT 2006

On 11/3/06, Sayan Chakrabarti <s26c.sayan at gmail.com> wrote:
> I have clean-intsalled Ubuntu Edgy on my system using the alternate install
> Cd. My video card is an integrated Intel 82845G, so i chose the i810 video
> driver while configuring X. Later, I gave the appropriate sync. ranges for
> my monitor (Horiz : 30-54 KHz & Vert. : 50-160 Hz). however, when I tried to
> start x, nothing came up except a black screen. so I decided to do a 'sudo
> dpkg-reconfigure xserver-xorg' again, where I chose VESA as my driver. Now I
> can start X, but it is restricted to a poor display of 640 X 480. Is this
> the maximum I can get with VESA and my card? Or can I somehow get a better
> resolution of 1024 X 768.
>  Further, I had also installed Mepis 6.0 and Debian sarge on the same
> machine (just for testing) . I chose i810 as my driver in both cases. Debian
> (which uses xfree86 instead of xorg as xserver) worked absolutely fine.I
> could get the desired 1024 X 768 resoultion after a little reconfiguration.
>  As for Mepis,it does show amomnetary black screen on booting, but soon that
> too worked fine with desired resolution.
>  So what's wrong with Ubuntu? and what is the solution?
> --
> Sayan Chakrabarti

I think sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg -plow is a better option

Soumyadip Modak
soumyadip.modak at gmail.com
soumyadip at ubuntu-in.org

More information about the ubuntu-in mailing list