Problem finishing installation

Harry Vorstenbosch harry.vorstenbosch at zonnet.nl
Sat Feb 4 17:52:43 GMT 2006


When you have access to a SuSE or a Fedora startup CD you will be able to
Check the whole (installation)CD.

Sometimes it happens that the maximum speed of your writer exceed the
readability of some CD-ROM readers, especially if your CD is a rewritable
one. (Write your CD at a lower speed).
It also will be possible to mount your ISO-file directly fromout a LINUX
prompt doing the following:
Boot with the (K)Ubuntu CD, press Ctrl + Alt + F1 to get a terminal screen
(prompt) then define the following command:
mount -o loop -t iso9660 <isofilename> <mountpoint>
(mount -o loop -t iso9660 /dev/hda1/iso-breezy /dev/hda3/install) The
install directory MUST exist.
In that case you NEED to know on which device you have placed the ISO-file
and OF Course the mountpoint for example "/dev/hda3/install" must exist.

Once again goodluck with this installation,
Harry,



----- Original Message -----
From: "Paul Kaplan" <pkaplan1 at comcast.net>
To: <kubuntu-users at lists.ubuntu.com>
Cc: "Harry Vorstenbosch" <harry.vorstenbosch at zonnet.nl>
Sent: Saturday, February 04, 2006 5:42 PM
Subject: Re: Problem finishing installation


> The thought occurred to me.  Three trys, three failures.
> The iso md5 was fine.  If there are any flaws in the CD they're below the
> level of visibility.
> Paul
> On Saturday 04 February 2006 09:54, Harry Vorstenbosch wrote:
> > Paul, first of all I do not know what this message means, but could it
be
> > possible that the system did not read well from your installation CD?
Have
> > you given it another try?
> >
> > Harry,
> >
> > ----- Original Message -----
> > From: "Paul Kaplan" <pkaplan1 at comcast.net>
> > To: <ubuntu-users at lists.ubuntu.com>; <kubuntu-users at lists.ubuntu.com>
> > Sent: Saturday, February 04, 2006 3:13 PM
> > Subject: Problem finishing installation
> >
> > > I'm trying to install 5.1.  About 1/3 of the way into the base install
I
> >
> > get
> >
> > > the following error message:
> > > "The debootstrap program exited with an error (return value 1).
> > > Check /target/var/log/bootstrap.log for details."
> > >
> > > The /target/var/log directory remains empty.
> > >
> > > Does anyone know what the error message means and why my install is
> >
> > aborting?
> >
> > > Paul
> > >
> > > --
> > > kubuntu-users mailing list
> > > kubuntu-users at lists.ubuntu.com
> > > https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/kubuntu-users
> > >
> > >
> > > --
> > > No virus found in this incoming message.
> > > Checked by AVG Free Edition.
> > > Version: 7.1.375 / Virus Database: 267.15.1/250 - Release Date:
3-2-2006
>
> --
> kubuntu-users mailing list
> kubuntu-users at lists.ubuntu.com
> https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/kubuntu-users
>
>
> --
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG Free Edition.
> Version: 7.1.375 / Virus Database: 267.15.1/250 - Release Date: 3-2-2006
>
>




More information about the kubuntu-users mailing list