Scanner no longer works with my AMD PC

David Fletcher dave at thefletchers.net
Wed Mar 2 14:27:56 UTC 2016


On Wed, 2016-03-02 at 15:15 +0100, Petter Adsen wrote:
> On Wed, 02 Mar 2016 14:07:23 +0000
> David Fletcher <dave at thefletchers.net> wrote:
> 
> > /* Start xsane, do a preview */
> > Mar  2 13:56:28 Tosh-NB520 wpa_supplicant[933]: wlan1:
> > CTRL-EVENT-SCAN-STARTED 
> 
> You are scanning over the network, not USB.

I wondered about that entry, too. It was definitely plugged into a USB
socket on the side of the laptop. I've heard that scanning over the
network is possible but it's not something I've ever tried to do.


> 
> > Non working system (AMD based desktop system)
> > *********
> > Mar  2 13:49:38 boss kernel: [ 7072.976026] usb 1-1: new high-speed
> > USB device number 6 using ehci-pci
> > Mar  2 13:49:39 boss kernel: [ 7073.114612] usb 1-1: New USB device
> > found, idVendor=04b8, idProduct=0112
> > Mar  2 13:49:39 boss kernel: [ 7073.114619] usb 1-1: New USB device
> > strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
> > Mar  2 13:49:39 boss kernel: [ 7073.114622] usb 1-1: Product: EPSON
> > Scanner
> > Mar  2 13:49:39 boss kernel: [ 7073.114624] usb 1-1: Manufacturer:
> > EPSON Mar  2 13:49:39 boss colord: Device added:
> > sysfs-EPSON-EPSON_Scanner /* Start xsane, do a preview */
> > Mar  2 13:50:13 boss xsane: io/hpmud/pp.c 627: unable to read
> > device-id ret=-1
> > /* Exit xsane, swtch off power */
> > Mar  2 13:51:02 boss kernel: [ 7156.542293] usb 1-1: USB disconnect,
> > device number 6
> > Mar  2 13:51:02 boss colord: device removed: sysfs-EPSON-EPSON_Scanner
> > *********
> 
> Here you try to scan via USB.
> 
> Petter





More information about the ubuntu-users mailing list