unable to play video after upgraded to ubuntu 16.04 from 14.04

Colin Law clanlaw at gmail.com
Thu Apr 28 09:31:53 UTC 2016


On 28 April 2016 at 09:33, 李白|字一日 <calidion at gmail.com> wrote:
>
>
> 2016-04-28 15:07 GMT+08:00 Colin Law <clanlaw at gmail.com>:
>>
>> On 27 April 2016 at 23:30, 李白|字一日 <calidion at gmail.com> wrote:
>> >
>> >
>> > 2016-04-27 15:17 GMT+08:00 Petter Adsen <petter at synth.no>:
>> >>
>> >> On Wed, Apr 27, 2016 at 08:23:41AM +0800, 李白|字一日 wrote:
>> >> > 2016-04-26 23:25 GMT+08:00 Colin Law <clanlaw at gmail.com>:
>> >> > >
>> >> > > That package should provide libgbm.so.1 so I would try
>> >> > > re-installing
>> >> > > it, since it appears to have gone AWOL.
>> >> > >
>> >> > > sudo apt-get install --reinstall libgbm1
>> >> > >
>> >> >
>> >> > not work
>> >>
>> >> *What* doesn't work? Won't apt-get install the package, or are you
>> >> still
>> >> unable
>> >> to play videos afterwards? If apt-get won't install libgbm, what error
>> >> message
>> >> do you get? You need to be specific. "not work" is completely useless
>> >> to
>> >> us, we
>> >> can't help when you don't tell us what is wrong.
>> >>
>> >
>> > unable to play.
>> > makes no difference when reinstalled.
>>
>> Copy/paste here the full output (including the commands) of
>>
>> sudo rm /var/cache/apt/archives/ligbm*
>> sudo apt-get install --reinstall libgbm1
>> ls -l /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libgbm*
>>
>> if that doesn't show anything then
>> sudo ls -l /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libgbm*
>
>
> all folders are not found.

Please read my post more carefully, I asked you to copy/paste the
output from all the above commands.
People will lose patience and stop trying to help if you not do what
is suggested.
Ralf has a good point though.  Before you do the above run
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
If you get any errors from those ask about that first.

Colin



More information about the ubuntu-users mailing list