Ubuntu on Lenovo x61s - Help needed

Karl Auer kauer at biplane.com.au
Mon Sep 7 05:06:20 UTC 2015


On Mon, 2015-09-07 at 14:48 +1000, Peter wrote:
> The disk was visible and when selected asked fot the encryption 
> password. This was accepted and the response was the disk does not have 
> a recognisable file system.

Is there some reason why you do not answer questions that are asked of
you?

I asked you to attempt to mount the disk using a known incorrect
password and to tell us what happens.

This will tell us whether the password really is being "accepted" or
not.

Please do this and tell us what happens.

If the result is the same with a BAD password as with a
thought-to-be-GOOD password, then my first suspicion would be that you
are using the wrong password. If, however, you get a clear error message
with a BAD password, i.e. a message saying that the password is bad,
then the thought-to-be-GOOD password probably is actually good, and the
data on the encrypted partition is probably lost.

Of course, if your thought-to-be-GOOD password is actually BAD, then the
data on the disk is just as lost :-(

Either way this whole sorry saga should be a salutary lesson to all of
us about having good, current, tested backups...

Regards, K.


-- 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Karl Auer (kauer at biplane.com.au)
http://www.biplane.com.au/kauer
http://twitter.com/kauer389

GPG fingerprint: 3C41 82BE A9E7 99A1 B931 5AE7 7638 0147 2C3C 2AC4
Old fingerprint: EC67 61E2 C2F6 EB55 884B E129 072B 0AF0 72AA 9882





More information about the ubuntu-users mailing list