Low graphics mode

Petter Adsen petter at synth.no
Wed Sep 2 12:18:05 UTC 2015


On Wed, 2 Sep 2015 08:05:36 -0400
John Hupp <ubuntu at prpcompany.com> wrote:

> On 9/1/2015 7:02 PM, Giles Redferne wrote:
> > Yeah rebooted several times. The video card works fine when I use the 
> > live DVD to get to mail.
> >
> > On Tue, Sep 1, 2015 at 3:33 PM, Keith <keith_linux at comcast.net 
> > <mailto:keith_linux at comcast.net>> wrote:
> >
> >     Did you reboot the computer? If you have a video card that is separate
> >     from the processor it is possible that it has failed.
> >
> >     On 9/1/2015 6:07 AM, Giles Redferne wrote:
> >     > I'm running Ubuntu 14.04. I booted up this morning and got that
> >     Ubuntu
> >     > was running in low graphics mode. I have no mouse. I press enter. It
> >     > then gives me a box that has several options. The top one, run
> >     in low
> >     > graphics mode is marked. The keyboard is now dead. I can't get past
> >     > this box I have tried several times with the same result. I didn't
> >     > make any changes last night, nor were there any updates.
> >
> 
> I would try booting with an older kernel.  Perhaps a newer kernel no 
> longer supports the video card.

If the graphics card is not initialized correctly, there is probably
also some indication of this in the system logs. Start
with /var/log/dmesg, and possibly /var/log/Xorg.0.log if it gets as far
as attempting to start X.

Petter

-- 
"I'm ionized"
"Are you sure?"
"I'm positive."
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 213 bytes
Desc: OpenPGP digital signature
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-users/attachments/20150902/8d6bc825/attachment.pgp>


More information about the ubuntu-users mailing list