network problem

Bob ubuntu-qygzanxc at listemail.net
Thu May 21 22:14:31 UTC 2015


** Reply to message from Liam Proven <lproven at gmail.com> on Thu, 21 May 2015
10:48:29 +0200

> On 21 May 2015 at 08:38, Bob <ubuntu-qygzanxc at listemail.net> wrote:
> > OS/2 is my primary operating system.  I am learning Linux/Ubuntu.
> >
> > My laptop has OS/2 and two partitions of Ubuntu (unity).  I also have a desktop
> > that has Ubuntu (unity) that is used as file and print server.  All the Ubuntu
> > partitions have now been upgraded to 15.04 (the network (both local and remote)
> > with Ubuntu 14.10 worked without problems).  The local LAN works without
> > problems in all partitions.  On the laptop OS/2 and one Ubuntu partition the
> > remote network works without problems.  The other laptop Ubuntu partition and
> > the desktop Ubuntu partition the remote network has problems.  Ping looses
> > about 90% of the packets and Firefox can sometimes get a web page displayed but
> > it takes forever.
> >
> > My problem is I do not know where to go to troubleshoot the problem.  I could
> > not find which drivers are being used.  Any assistance will be appreciated.
> 
> 
> There's not a lot of point running multiple copies of the same version.

In my case I think there is.  I use one to learnLinux  and experiment so my
screw ups don't wipe out the work I have been doing on the partition I will
later use as my primary system.


> I would advocate keeping 1 of the laptop's partitions, and the
> desktop, on the current LTS version, and just having 1 experimental
> install of the current version.

At this time I have no interest in the LTS version. maybe later.

-- 
Robert Blair



More information about the ubuntu-users mailing list