libre-writer problem

Jay Ridgley jridgley2 at austin.rr.com
Tue Nov 18 23:59:28 UTC 2014


On 11/18/2014 03:03 PM, Colin Law wrote:
> On 18 November 2014 18:19, Jay Ridgley <jridgley2 at austin.rr.com> wrote:
>> On 11/18/2014 07:58 AM, Colin Law wrote:
>>>
>>> On 18 November 2014 13:27, Jay Ridgley <jridgley2 at austin.rr.com> wrote:
>>>>
>>>> Folks I get the following message when I try to open a *doc  file from an
>>>> e-mail message:
>>>>
>>>> loading component library failed:
>>>> file:///usr/lib/libreoffice/program/../program/libswlo.so.
>>>>
>>>> I looked on the net and the suggested fix for this message was reinstall
>>>> libre-office, and libre-writer, so I did that. I still get the message
>>>> what
>>>> else did I miss?
>>>>
>>>> The remainder of LibreOffice appears to run fine.
>>>
>>>
>>> Is that the complete error message?
>>
>>
>>   Component cannot be loaded, possibly broken or incomplete installation.
>> Full error message:
>>
>>   Precedes the message above
>>>
>>>
>>> Does writer function ok if you are not opening a file from an email?
>>>
>>
>>   I just tried to open a file that was created by writer earlier, it also
>> displays the same message. I tried to create a new document, it fails as
>> well... It appears that writer is broken??
>
> First do
> sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
>
> If that shows no error messages then try moving the file away
> sudo  mv /usr/lib/libreoffice/program/libswlo.so
> /usr/lib/libreoffice/program/libswlo.so.old
> and reinstall libreoffice-writer (which provides that file I believe,
> at least it does on 14.10)
> sudo apt-get install  --reinstall libreoffice-writer
> then check the file is back and try writer again.
>
> Colin
>
Colin,

Did that, verified file was back... same results!

Regards,
Jay

-- 
Jay Ridgley
jridgley2 at austin.rr.com
Registered Linux User ID - 9115
https://linuxcounter.net/cert/9115.png
Registered Ubuntu User ID - 23320



More information about the ubuntu-users mailing list