Xsane not working

NoOp glgxg at sbcglobal.net
Mon Dec 22 18:17:03 UTC 2014


On 12/21/2014 06:50 AM, Scott Blair wrote:
> On 12/21/2014 12:09 AM, NoOp wrote:
>> On 12/20/2014 06:58 PM, Scott Blair wrote:
>>> On 12/20/2014 05:22 PM, NoOp wrote:
>>>> dmesg | tail
>>> http://paste.ubuntu.com/9585507/
>>>
>> Thanks. kodakaio.conf looks stock - I was looking to see if it had been
>> modified for a specific IP address.
>>
>> I don't see Bus 001 Device 011 (device `kodakaio:libusb:001:011') in
>> your lsusb...
>>
>> Turn off the scanner/printer & turn back on, then C&P to pastebin the
>> last 20 or so lines of:
>>
>> $ dmesg
>> $ cat /var/log/syslog
>>
>> and
>>
>> $ scanimage --list-devices
>> $ sudo lsusb
>>
>> Note: you should be seeing something similar to the following (replacing
>> Epson with kodak of course):
>>
>> $ scanimage --list-devices
>> device `epkowa:usb:002:009' is a Epson Stylus SX620FW/Stylus Office
>> BX625FWD/TX620FWD/ME OFFICE 960FWD/WorkForce 630 Series flatbed scanner
>>
>> $ lsusb
>> Bus 002 Device 009: ID 04b8:085d Seiko Epson Corp. PX-603F [ME OFFICE
>> 960FWD Series/Stylus Office BX625FWD/TX620FWD Series]
>>
>>
>>
> dmesg:
<snip>
> [74514.945516] IPv6: wlan0: IPv6 duplicate address 
> 2601:3:3000:e17:226:82ff:fe3e:b46b detected!
> [74516.162052] usb 1-3: new high-speed USB device number 14 using ehci-pci
> [74516.308455] usb 1-3: New USB device found, idVendor=040a, idProduct=4043
> [74516.308468] usb 1-3: New USB device strings: Mfr=5, Product=6, 
> SerialNumber=7
> [74516.308475] usb 1-3: Product: KODAK ESP 3200 Series AiO
> [74516.308481] usb 1-3: Manufacturer: Eastman Kodak Company
> [74516.308486] usb 1-3: SerialNumber: E219160
> [74516.323309] usblp 1-3:1.1: usblp3: USB Bidirectional printer dev 14 
> if 1 alt 0 proto 2 vid 0x040A pid 0x4043
> [74516.325179] usb-storage 1-3:1.2: USB Mass Storage device detected
> [74516.325460] scsi14 : usb-storage 1-3:1.2
> [74517.327634] scsi 14:0:0:0: Direct-Access     KODAK         SD/MMC 
> card 1.00 PQ: 0 ANSI: 0
> [74517.328418] sd 14:0:0:0: Attached scsi generic sg9 type 0
> [74517.348059] sd 14:0:0:0: [sdg] Attached SCSI removable disk
> [74517.496609] usblp3: removed
> [74517.505022] usblp 1-3:1.1: usblp3: USB Bidirectional printer dev 14 
> if 1 alt 0 proto 2 vid 0x040A pid 0x4043
> [74518.204426] IPv6: wlan0: IPv6 duplicate address 
> 2601:3:3000:e17:226:82ff:fe3e:b46b detected!
<snip>

 IPv6 duplicate address 2601:3:3000:e17:226:82ff:fe3e:b46b detected!
> Dec 21 09:46:50 main kernel: [74617.468186] IPv6: wlan0: IPv6 duplicate address 2601:3:3000:e17:226:82ff:fe3e:b46b detected!
> scott at main:~$
> 
> 
> 
> scanimage --list-devices:
> 
> scott at main:~$ scanimage --list-devices
> [bjnp] create_broadcast_socket: bind socket to local address failed - 
> Cannot assign requested address
> [bjnp] create_broadcast_socket: bind socket to local address failed - 
> Cannot assign requested address
> device `kodakaio:libusb:001:014' is a Kodak KODAK ESP 3200 Series AiO 
> flatbed scanner
> scott at main:~$
> 
> 
> 
> sudo lsusb:
> 
> scott at main:~$ sudo lsusb
> [sudo] password for scott:
> Bus 007 Device 005: ID 10d5:55a2 Uni Class Technology Co., Ltd 2Port 
> KVMSwitcher
> Bus 007 Device 004: ID 045e:0745 Microsoft Corp. Nano Transceiver v1.0 
> for Bluetooth
> Bus 007 Device 003: ID 046d:c526 Logitech, Inc. Nano Receiver
> Bus 007 Device 002: ID 058f:9254 Alcor Micro Corp. Hub
> Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
> Bus 002 Device 003: ID 058f:6364 Alcor Micro Corp. AU6477 Card Reader 
> Controller
> Bus 002 Device 002: ID 1058:070b Western Digital Technologies, Inc.
> Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
> Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
> Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
> Bus 001 Device 012: ID 1058:1130 Western Digital Technologies, Inc.
> Bus 001 Device 014: ID 040a:4043 Kodak Co.
> Bus 001 Device 013: ID 1415:2000 Nam Tai E&E Products Ltd. or OmniVision 
> Technologies, Inc. Sony Playstation Eye
> Bus 001 Device 010: ID 04cc:1521 ST-Ericsson USB 2.0 Hub
> Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
> Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
> Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
> scott at main:~$
> 
> Just to let you know, because I didn't mention this earlier, I did 
> uninstall and reinstall the printer.
> 

Sorry for the delayed reply - I have to go to work.

It looks like your printer is now detected and working on Bus 001 Device
014, can you try scanning with xsane from the terminal again & show the
output?

This is a complete WAG: try installing bjnp to see if that clears the
bjnp port issue:

$ sudo apt-get install cups-backend-bjnp

Afterwards, see if there is any change when using 'scanimage
--list-devices'.






More information about the ubuntu-users mailing list