Intrepid Sound Fix

Karl Larsen k5di at
Mon Nov 17 18:58:19 UTC 2008

James Tappin wrote:
> On Mon, 17 Nov 2008 08:49:31 -0700
> Karl Larsen <k5di at> wrote:
> KL> Karl Larsen wrote:
> KL> > Steve Flynn wrote:
> KL> >   
> KL> >> On Sun, Nov 16, 2008 at 11:41 PM, Karl Larsen <k5di at>
> KL> >wrote: >   
> KL> >>     
> KL>     I just discovered how the Alsamixer gets re-set to no sound. I 
> KL> wanted to just re-boot to Grub but Intrepid stopped and would not go
> KL> 
> KL> past the init step of turning off alsa. I watched it for a few
> KL> minutes  and hit the power off.
> KL> 
> KL>     Later I booted up and no sound. Even the sound devise on the
> KL>     upper 
> KL> edge of the screen had a red cross. You fix this by turning the
> KL> master  up and then right clicking it and turning it on. But still
> KL> no sound.
> KL> 
> KL>     I started alsamixer and sure enough it was turned down to zero.
> KL>     So 
> KL> turned that back up.
> KL> 
> KL>     Conclusion: There is something wrong with the re-boot script and
> KL>     it 
> KL> needs to be fixed or, there is something wrong with the alsamixer
> KL> software.
> This sounds suspiciously similar to a problem I had with envy24control
> in Hardy and several releases before (see bug 219791). In essence Ubuntu
> has moved alsactl from its default location and envy24control had not
> been modified to account for this. I'm not sure how you would check in
> your case though.
    I have no idea what you said but sounds like you have seen this 
problem before. I hope the right people see the facts and draw the right 
conclusions. If there is anything I can do be glad to. Short of ruining 
Intrepid. I'm beginning to like it :-)



	Karl F. Larsen, AKA K5DI
	Linux User
   PGP 4208 4D6E 595F 22B9 FF1C  ECB6 4A3C 2C54 FE23 53A7

More information about the ubuntu-users mailing list