Mutt not seeing new mail at all

Marius Gedminas marius at pov.lt
Mon Dec 22 12:05:17 GMT 2008


On Fri, Dec 19, 2008 at 05:52:41PM +0000, Chris G wrote:
> On Fri, Dec 19, 2008 at 07:20:58PM +0200, Marius Gedminas wrote:
> > On Fri, Dec 19, 2008 at 02:47:01PM +0000, Chris G wrote:
> > > I'm running mutt 1.5.18 in ubuntu 8.10 and it's not seeing new mail at
> > > all. That is the status line is not reporting new mail when it arrives
> > > and 'c' doesn't move me to folders with new mail in them.
> > > 
> > > I've never had this problem before with mutt on a variety of platforms
> > > (slackware, fedora, bsd, solaris) and I can't see anything obvious
> > > wrong.
> > > 
> > > Should mutt work correctly with mbox mailbox files on Ubuntu or has
> > > Ubuntu done something wierd that stops it working?
> > 
> > This can be explained if you store your folders in mbox format on a
> > filesystem what's mounted with 'noatime'.
> > 
> > You can check by typing 'mount' in a terminal, or by looking in
> > /etc/fstab.
> > 
> > To get mutt to notice new mail, you'll either have to switch to maildir
> > format, or change the mount options to 'relatime' instead of 'noatime'.
> > 
> No, that's not it:-
> 
>     /dev/sdb1 on /home type ext3 (rw,relatime)

Hm.  I might be wrong about relatime allowing Mutt to notice new mail.
I'm pretty sure I read about it; but I switched to Maildirs a few years
back when 'relatime' didn't exist.

Does it work if you remount /home with -o atime?

Marius Gedminas
-- 
Where do you think you're going today?
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 189 bytes
Desc: Digital signature
Url : https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-users/attachments/20081222/a2b3ae6b/attachment.pgp 


More information about the ubuntu-users mailing list