Can't Navigate My LAN Or Ping

Leonard Chatagnier lenc5570 at
Sat Dec 6 06:18:58 UTC 2008

> > Just a follow up on this issue> spent all afternoon
> with ATTYahoo chat and tech support, trying to find out my
> router IP.  Oh, what a headache that was.  But did find out
> that my router IP is the same as the gateway IP.  Still cant
> ping.  Output is:
> > From icmp_seq=1 Destination Host
> Unreachable
> > But, I still get online, can ping my maching and ping
> the static IP and nameservers used for the static IP's,
> all ok.  AttYahoo tell me I should be able to do so using
> the same nameserver/gateway used for DHCP,,
> but I can't in spite of everything else working.  Need
> some new idess, ATT tech support can't do it.
> *Please* limit your line lengths to 72 or 80 characters
> _max_. Hit
> 'Enter' when responding and your line is beyond
> this ==========>|
I do, looks like line wraping is not working correctly.

> Let's recap:
> Internet
>   o
> 2Wire DSL Modem/Router (4 ports?)
>  IP Router = =
>  Router
Yes, and that's what ATT says to use for static IPs also.
With static setup get; ping: unknown host
and PING ( 56(84) bytes of data.

--- ping statistics ---
3 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 1999ms

not good.

>  - DHCP settings on the 2Wire are? See:
>  are your DHCP's configured manually or are you just at
> default?

Gary, It's static setup. this is what's ticked on the url above. / (default)

>  - What does your device list show?
>   o
This is what the url had, but it's not me. I need to log in somewhere.

Identity  	 	Type  	 	MAC Address  	 	IP Address
System 		-- 		00:0d:72:89:8d:81
DAD 		Ethernet 		00:c0:4f:04:80:bf
NT4_SERVER 		Ethernet 		00:c0:4f:0d:a5:45
WIN98 		Ethernet 		00:c0:4f:0d:e7:a6
mom 		Ethernet 		00:c0:4f:1d:62:35

> Machine 1 connected directly to the 2Wire ethernet port
>  IP Machine 1 = ?
>   o but it's in shop for waranty repair right now.

> Linsys WMP54G connected directly to another 2Wire ethernet
> port
>  IP WMP54G = ?
No, if I understand you. The Linksys wmp54g computer is in 
another room and is totally wireless. It's IP is
Both have been that since the day you helped me setup static IPs
BTW, does not connect anymore to's 
system setup page where I can log on and check/change my settings.
ATT couldn't help me make that connection. The error message is:

Unable to connect.
Firefox can't establish a connection to the server at

This has been going on for several days. I would have reset and renewed lease and checked setting there if I could connect. In the past, after and upgrade or new install, have found settings not as should be.  Thanks for jumping in. BTW, ATT says I'm not connected to the network on the wifi and that's why I can't establish a connection at Doesn't seem likely to me but that's what they say. How does one determine if they are connected to another wifi network besides there own?  Anything else just ask and thanks so much for the help.

Leonard Chatagnier
lenc5570 at

More information about the ubuntu-users mailing list