Laptop email sending problem

Billie Walsh bilwalsh at swbell.net
Thu Sep 25 22:39:58 BST 2008


Steven Vollom wrote:
> I recently purchased a used Compaq Ivo N620c laptop.  I configured the 
> email client the same as my desktop.  Both have Kubuntu 8.04 and KDE 
> 3.5.9.  Both run Firefox and Thunderbird as default.  When I attach my 
> DSL cable moden to the laptop, I am able to surf the internet, as well 
> as receive emails, however when I attempt to send an email, a window 
> opens asking the password for my email server.  I type in the password 
> an click enter and the selfsame window opens again and again.  I get an 
> unable to connect to the server also.  I have tried to get help from 
> att.yahoo, but they are not helpful because I am not using their mail 
> program or their browser and am using Kubuntu Hardy instead of Microsoft 
> or Apple.  I have used Kubuntu for 3 years with Firefox and Thunderbird 
> on my desktop with no problems.  The fact that I receive emails but 
> cannot send suggests that at least part of the program is working.  Help 
> please.
>
> Steven Vollom
>
>   
I know this is a stupid suggestion BUT quadruple check your outgoing 
mail server settings [ smtp.att.yahoo.com ]. Also security setting. 
Whenever I've had that problem that's what I find. Usually I have hit 
comma instead of period. Find that after I've pulled out a few handfulls 
of hair.

Isn't it just swell that so many people just refuse to help if your not 
a Microsofty. Actually, most of those people on the help line couldn't 
change their mind if it wasn't on their computer screen. All they know 
is what comes up after they punch in the issue. Click the "Yes/No" 
buttons to get to the next screen.

-- 
Life is what happens while you're busy making other plans.




More information about the kubuntu-users mailing list