Troubles with KPilot

Gerald I. Evenden geraldi.evenden at gmail.com
Sun Sep 2 21:05:21 BST 2007


On Sunday 02 September 2007 2:28 pm, Nigel Ridley wrote:
> Gerald I. Evenden wrote:
> > I am having rouble trying to link my Z22 pdf with dapper kubuntu.
> >
> > Executing KPilot I get the following log:
> >
> > Version: KPilot 4.6.0 (blivit)
> > Version: pilot-link 0.11.8
> > Version: KDE 3.5.2
> > Version: Qt 3.3.6
> >
> > HotSync Log
> >
> > 13:39:32 Starting the KPilot daemon ...
> > 13:39:32 Daemon status is `not running'
> > 13:39:32 Pilot device /dev/pilot does not exist. Probably it is a USB
> > device and will appear during a HotSync.
> > 13:39:44 Device link ready.
> > 13:39:56 Unable to read system information from Pilot
> > 13:41:06 Changed username to `gie'.
> > 13:41:06 Next HotSync will be: HotSync. Please press the HotSync button.
> > 13:41:20 Trying to open device /dev/pilot...
> > 13:41:20 Device link ready.
> > 13:41:32 Next sync will be a Fast Sync. Please press the HotSync button.
> > 13:41:32 Next HotSync will be: FastSync. Please press the HotSync button.
> > 13:41:52 Unable to read system information from Pilot
> > 13:42:17 Trying to open device /dev/pilot...
> > 13:42:17 Device link ready.
> > 13:42:46 Unable to read system information from Pilot
> >
> > with the progress  bar stopped at 30%.
> >
> > I have a suspicion that some daemon is not installed but I have not idea
> > which or what one.
> >
> > Comments greatly appreciated.
>
> I have a Palm Z22 and to get it to sync I have to first start Kpilot (which
> complains that "Daemon status is `not running'"); then, from a terminal,
> run 'kpilotDaemon' (as a normal user - without the quotes); then, when it
> complains that it can't sync, go
> to 'Settings' > Configure KPilot > click on 'Device' (left panel) and under
> 'Pilot Device' change the '/dev/ttyUSB1' to '/dev/ttyUSB2' - click apply -
> then change it back to '/dev/ttyUSB1' THEN, having previously clicked the
> 'Sync' icon on my Palm, it will connect  :-)
>
> What an effort! But it works - sometimes I have to change the device back
> and forth between '/dev/ttyUSB1' & '/dev/ttyUSB2' several times to get it
> to sync - it's a pain.

I get less indication of any contact.  For some reason, only a /dev/ttyUSB0 
and 1 were created despite my entering *USB2. (?)

KinfoCenter does show the "Palm Handheld" on UHCI Host Controller (1).
-- 
The whole religious complexion of the modern world is due
to the absence from Jerusalem of a lunatic asylum.
-- Havelock Ellis (1859-1939)  British psychologist



More information about the kubuntu-users mailing list