wpa and broadcom card

Juan juan at rodriguezmonti.com.ar
Sun Nov 8 22:40:11 GMT 2009

2009/11/8 Jonathan Jesse <jjesse at gmail.com>:
> Good afternoon guys
> this has reared its head today again for me.  not able to connect to my wpa
> wireless.  Was working fine, but just stopped working today.
> keep on getting prompted for the password which ive verified is correct

Hi, I had problems with Karmic 9.10 with the broadcom card, too.

However, I discovered that If I use another kernel version, after
installing the broadcom driver, the card works. So, I connect to the
Internet with my wired connection, then I install the broadcom driver
with aptitude or apt-get, and finally I install a new kernel version.

When I install the new kernel, the driver is activated. Then, I reboot
and the driver works. I'm using now 2.6.31-14-generi, might be you
install a new kernel, then install the driver for the default version
of the kernel of Karmic.

I discovered another interesting thing: I was able to activate the
driver using jockey-kde from the live cd, and it works perfectly.
However after I install from the same live cd, I wasn't able to
activate it, and I got the same awful problem; I press activate in
jockey, and nothing happens.

Finally, I discovered that the problem is not with the broadcom driver
itself, I'm using now wicd insted of network manager of kde 4 that is
still buggy.

So, try a new kernel, try to use jockey-kde, try to go to
pool-restricted after install karmic and re-install the package from
broadcom, and finally install wicd. All that works.

If you have any doubts, contact me.


More information about the kubuntu-devel mailing list