[Bug 1080701] Re: After 'Preparing to install Ubuntu' screen, raring installation hangs

Dan Kegel dank at kegel.com
Sun Apr 21 21:43:16 UTC 2013


Happens for me with both beta 2 and today's daily, on 2 out of 3 machines tested.
All three systems are dual-boot and have plain old pc style extended partition tables.

comment 88 suggested that turning off swap might work around the
problem, but it didn't seem to for me :-(

comments 88 and 121 suggested that mounting a partition might work around the problem.  I can confirm this;
on the first machine I tried, doing ctl-alt-f1 and 'sudo mkdir /media/foo; sudo mount /dev/sda5 /media/foo', 
then clicking Continue brought up a warning box
  "Unmount partitions that are in use?"
Clicking 'No' on that dialog let me get to the Installation type dialog, and installation worked fine from there.  Yay!

Given that this affected 2 out of my 3 machines, this seems like a release blocker; not fixing it before release 
will probably result in widespread knowledge of this workaround and a few hits to Ubuntu's reputation.

I'm happy to retest if there's progress.

-- 
You received this bug notification because you are a member of Kubuntu
Bugs, which is subscribed to ubiquity in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1080701

Title:
  After 'Preparing to install Ubuntu' screen, raring installation hangs

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ubiquity/+bug/1080701/+subscriptions



More information about the kubuntu-bugs mailing list