[xubuntu-users] Log-in Screen : Flashing and Lose of Wallpaper

João Amado joao.f.amado at gmail.com
Fri Aug 26 17:42:15 UTC 2016


Hello,

Actually I saw this behavior for the first time today! I didn't think much
of it, but if more people are having the same problem it could indeed be
something.
I'll pay attention on my next login to see if I can reproduce it.

Best regards,
João

On Fri, Aug 26, 2016 at 6:29 PM, Florian Coste <fcoste21 at gmail.com> wrote:

> Hello Xubuntu community,
>
> I have something really annoying with my system, and I would like to ask
> you if you have the same behavior, or if it's a known bug.
>
> Since I'm using Xubuntu 16.04, I have seen an annoying bug when I boot for
> the first time on my computer. I am using a wallpaper, so after the boot
> sequence and in the first seconds during the log-in sequence, I see my
> wallpaper in the back. Then, suddenly, there is a fast flash (the screen
> becomes black, and come back), but the wallpaper has disappeared, and has
> been replaced by the default wallpaper (the blue screen).
>
> Moreover, if I'm really fast, during the log-in sequence, I can type my
> password, but during the 'flash', nothing from my keyboard is saved. THIS
> is really annoying because I'm a fast typer, and this flash interrupts what
> I'm writing on my computer, and prevents me to be logged in fast.
>
> That's not really critical, you just need to wait maybe two seconds when
> you see the log-in screen. But that's annoying, and it's difficult to
> convince new user to use Xubuntu if I'm showing that on my computer.
>
> Note that it's not something related to my installation because I had to
> reinstall my system (for others reasons) with 16.04.1. And I'm up to date.
> But it could be related to my hardware.
>
> If you don't know what it is, or if I was unable to describe correctly
> this behavior, I could send you a video.
>
> Best regards,
> Florian
>
>
>
>
>
>
> --
> xubuntu-users mailing list
> xubuntu-users at lists.ubuntu.com
> Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/
> mailman/listinfo/xubuntu-users
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/xubuntu-users/attachments/20160826/90ead9e7/attachment.html>


More information about the xubuntu-users mailing list