[xubuntu-users] detecting USB drives

Marcos Almeida Azevedo marcos.al.azevedo at gmail.com
Tue Feb 24 01:50:41 UTC 2015


I have read a similar issue before and they say to remove the "usefree" in
gconf entry may solve automounting problem for USB

On Tue, Feb 24, 2015 at 3:06 AM, Nelson Doki <mndoki at gmail.com> wrote:

> No. My ubuntu 10.04 d'ont work, anymore.
>
> 2015-02-22 23:47 GMT-03:00 Ajay Patel <ajaypatel.alt at gmail.com>:
>
>> On 02/15/2015 06:29 PM, Ajay Patel wrote:
>> > Hi,
>> > My Xubuntu 14.04 has stopped detecting and automounting USB drives (a
>> > thumb drive and a portable HD).  USB devices such as printer and mouse
>> > still work.  Any ideas how to fix this?
>> > thanks,
>> > ajay
>> >
>> >
>> Check your automount settings under 'removable drives and media' in the
>> Settings Manager.
>>
>> hi,
>> I checked these setting and the automount option was checked.  I figured
>> out how the automount broke in the first place.  I was trying to format a
>> microSD card with the "mkdosfs -F 32 -v /dev/sdb" command.  I think that
>> broke devices assigned to /dev/sdb (USB drives).
>>
>> Anyway, I was having some errors on boot and suspend so I thought I would
>> just do fresh install.  Did so and USB drives are mounting again.
>>
>>
>> --
>> xubuntu-users mailing list
>> xubuntu-users at lists.ubuntu.com
>> Modify settings or unsubscribe at:
>> https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/xubuntu-users
>>
>>
>
> --
> xubuntu-users mailing list
> xubuntu-users at lists.ubuntu.com
> Modify settings or unsubscribe at:
> https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/xubuntu-users
>
>


-- 
Marcos | I love PHP, Linux, and Java
<http://javadevnotes.com/java-integer-to-string-examples>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/xubuntu-users/attachments/20150224/ddbd7497/attachment.html>


More information about the xubuntu-users mailing list