[xubuntu-users] White Screen at CD Boot

Wee Dram a3c63608 at telus.net
Mon Apr 14 17:18:42 UTC 2014


I'm not sure why this popped up again. I didn't repost it. If you have been
providing suggestions, just ignore it. On the other hand, if you didn't see
the first post, I AM still working on this. 

Ross 

 

From: xubuntu-users-bounces at lists.ubuntu.com
[mailto:xubuntu-users-bounces at lists.ubuntu.com] On Behalf Of Wee Dram
Sent: Wednesday, April 09, 2014 9:38 AM
To: xubuntu-users at lists.ubuntu.com
Subject: [xubuntu-users] White Screen at CD Boot

 

Hello,

I am trying to install Xubuntu on my old laptop. It is a Toshiba Satellite
5000 running a Pentium III at 1.10 Ghz with 512 MB RAM and a 37.5 GB
Hard-drive. It is presently running XP. It has a NVIDIA GeForce4 440 Go
(Toshiba) video card. 

 

I want to first try it without installing but I'm having problems getting
past the first steps.

 

In summary: I burned a CD. I tried it on the computer but the screen went
white after a few moments. I tried the CD on a newer Toshiba and it seems to
work fine. After checking various help sources, I was able to get to the
boot menu on the older computer and try a few options there: 

Deleting the 'quiet splash' command

Choosing the nomodeset

Adding the following, individually, to the boot options lineAdding
i915.modset=0 

xforcevesa

fb=false

vga=771

 

The final result of doing each of these was the same: a white screen with
lots of CD activity for several minutes (as if the whole process is
proceeding) and then no CD activity. 

 

I am a total novice with this kind of thing so any and all suggestions of
next steps are welcome.

 

Regards,

Ross

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/xubuntu-users/attachments/20140414/478bc07e/attachment.html>


More information about the xubuntu-users mailing list