[xubuntu-users] Xscreensaver oddity

MR ZenWiz mrzenwiz at gmail.com
Sat Jul 7 17:31:54 UTC 2012


On one of my machines, when xscreensaver is running and the system is
locked, when I type something or move the mouse, the pop-up window
where xscreensaver receives input for the password (and allows cancel
or new login) does not overlay the screen saver image that is on
display.  The mouse appears and can only move within the area where
the window would appear, but the window not visible.

This happens with all the default screensavers contained in
xscreensaver except Fiberlamp, FuzzyFlakes or GLMatrix.  I use
GLSlideShow.

Is anyone else seeing this?

I've had an exchange with Jamie (who wrote xscreensaver), and he
thinks my video driver may be at fault.

My hardware where this is happening is:

OS: 3.2.0-26-generic #41-Ubuntu SMP Thu Jun 14 17:49:24 UTC 2012
x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
    DISTRIB_ID=Ubuntu
    DISTRIB_RELEASE=12.04
    DISTRIB_CODENAME=precise
    DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 12.04 LTS"

Internal hardware:
M/B:    MSI 880G-e45 (MSI-7576) S/N 601-7576-110B1011342290
CPU:    AMD Phenom II X6 1090T 3.2GHz S/N 9P52092B10266
ram:    16GB Corsair DDR3 1333MHz (PC10600) 4x4G 9-9-9-24
K/M:    Logitech MX3000 Cordless Desktop (keyboard & laser mouse)
sds:    /dev/sda    Hitachi 1TB SATA-300
    /dev/sdb    Seagate 1TB SATA-300
dvd:    /dev/sr0    Pioneer 1810 (DVR-112D) 18x DVD+/-RW/DL
    /dev/sr1    Samsung SH-S223L 22x DVD+/-RW/DL LS
vid:    ATI Radeon HD 4250 RS880 (on board)
nic:    RealTek RTL8111/8168B 1000/100/10 (on board)
f/w:    AMI BIOS V2.11 (12/08/2010)
xtr:    KingWin Hot Swap KF-1000-BK
    Silverstone USB 2.0x4, Firewire x1, head/mic

External:
mon:    Hannspree I-Inc IH283 28" 1920x1200
net:    Cisco/Linksys WRT120N
ups:    APC BackUPS NS 700
usb:    Brother HL-2240D laser printer
    Canon CanoScan N1240U/LiDE 30
    HP OfficeJet J3600 print/copy/scan/fax
    Fantom 2TB USB 2.0 HDD

I'm not really sure which video driver I'm running, but it looks like
fglrx (lsmod: size 3263886, used by 155).

My xorg.conf is pretty simple:

Section "Screen"
	Identifier	"Default Screen"
	DefaultDepth	24
EndSection

Section "Module"
	Load	"glx"
EndSection

Thanks.

MR




More information about the xubuntu-users mailing list