[xubuntu-users] Beginners Problem Intel 915 Chipset-vga

Vincent imnotb at gmail.com
Wed Jan 23 14:39:10 UTC 2008


On 23/01/2008, hesekiel2 at gmx.de <hesekiel2 at gmx.de> wrote:
>
> Didi at hamburg, germany:
> This mail is already pretty old, 10 days, or so? ,but there was no reply
> up to now, so i send it again !!!
>
> Hi xubuntu- users!
> Yesterday i tried --for the very first time at all, ---no xubuntu-
> experience at all ---( only suse-linux a bit  and now ubuntu, working fine
> since 2 weeks now, on my desktop pc , great Stuff!!! )to run Xubuntu on
> my  subnotebook / webpad  or so:
> Asus r 2 h ... , normally running under Windows xp, tablet edition , vista
> compatible, too, but would be very slow, i feel ?!
> it got a celerom M ULV 900 Cpu and a mobile intel 915 chipset, 800 x 480
> touchpad-lcd-tft, 60 Gb Hdd, Usb2. Sdcard-reader, video-/ vga-out,
> fingerprint-sensor, , GPS, lan, wlan, bluetooth, camera and such, fully
> featured tiny little digital companion, a true digital diamond ;-)
> it book- sized and weighs a coarse 900 gramms ... Not much bigger than
> PSP  , but much   more featured and IBM-compatible ...
>
> Anyway:
> Back  to xubuntu:
> Everytime i try and start  the ( 7. 10 ) xubuntu-cd  in my  ASUS R 2 H
> UMPC, text- mode part of bot works fine, but i only get up to the
> start-procedure of the X- server.....
> which fails totaly...
>
> the screnn only changes slowly from dark  to 100% white, with some nice
> pattern in between , a bit grayscale pixel-blurring- show ....
> every 20 seconds or so ....
>
> Maybe the Asus LCd- screen with itś unusual 800 X 480 pixel size ist
> guilty for that ?!
> Is there any workaround, e. g. Boot- parameters to fix that ??
> I can neither use ( live-Cd) nor install Xubuntu, if i cannot see anything
> on the screen .... and the x- server shutting down perodically ....
> Isn it ?!
>
> Please help !
> 1 million Thanks in advance to everybody , who will answer & help !!!!
>
> read ya?
>
> D. L.


Well, you could try installing using the Alternate Install CD, but I cannot
guarantee that it will work after it is installed. Are there any error
messages upon boot? (Press Ctrl+Alt+F1 to see output once it has tried
starting the graphical display)

-- 
Vincent
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/xubuntu-users/attachments/20080123/b540927c/attachment.html>


More information about the xubuntu-users mailing list