My computer doesn't shutdown completely

Catalin Soare lolinux.soare at gmail.com
Mon Jan 4 09:55:54 UTC 2016


On Jan 4, 2016 01:25, "Liam Proven" <lproven at gmail.com> wrote:
>
> On 3 January 2016 at 11:20, Catalin Soare <lolinux.soare at gmail.com> wrote:
> > I also tried adding the "acpi=force" line in /etc/default/grub.
>
>
> This may sound weird, but it has worked for me, some years ago.
>
> Normally my 1st suggestion would be "update the firmware" but you say
> you've done that.
>
> Is it a very old motherboard? As in, 4-5Y+? If not, I don't think
> `acpi=force` will help.
>
> But disabling kernel modeswitching might.
>
> This is a line in /etc/default/grub or you can pass it to the kernel
> at the GRUB command line.
>
> It's a single parameter --
>
> nomodeswitch
>
> It tells the kernel not to try to switch the console into graphics
> mode, but leave that job up to X.11 when it starts.
>
> Worth a try.
>
> --
> Liam Proven • Profile: http://lproven.livejournal.com/profile
> Email: lproven at cix.co.uk • GMail/G+/Twitter/Flickr/Facebook: lproven
> MSN: lproven at hotmail.com • Skype/AIM/Yahoo/LinkedIn: liamproven
> Cell/Mobiles: +44 7939-087884 (UK) • +420 702 829 053 (ČR)
>
> --
> ubuntu-users mailing list
> ubuntu-users at lists.ubuntu.com
> Modify settings or unsubscribe at:
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users

Hello,

Yes, the computer is about 5 years old.

I'll try that and come back

Thanks
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-users/attachments/20160104/ac7e7d80/attachment-0001.html>


More information about the ubuntu-users mailing list