System not running right

Scott Blair scott.blair at gmail.com
Tue Sep 22 20:52:24 UTC 2015


This is what I get:

  scott at main:~⟫ sudo smartctl -s on /dev/sda
smartctl 6.2 2013-07-26 r3841 [x86_64-linux-3.13.0-63-generic] (local build)
Copyright (C) 2002-13, Bruce Allen, Christian Franke, www.smartmontools.org

=== START OF ENABLE/DISABLE COMMANDS SECTION ===
SMART Enabled.

scott at main:~⟫ sudo smartctl -t short /dev/sda
smartctl 6.2 2013-07-26 r3841 [x86_64-linux-3.13.0-63-generic] (local build)
Copyright (C) 2002-13, Bruce Allen, Christian Franke, www.smartmontools.org

=== START OF OFFLINE IMMEDIATE AND SELF-TEST SECTION ===
Sending command: "Execute SMART Short self-test routine immediately in 
off-line mode".
Drive command "Execute SMART Short self-test routine immediately in 
off-line mode" successful.
Testing has begun.
Please wait 1 minutes for test to complete.
Test will complete after Tue Sep 22 16:51:51 2015

Use smartctl -X to abort test.
scott at main:~⟫


Is there an output file or log I should be looking for?

On 09/22/2015 04:33 PM, Brandon Vincent wrote:
> On Tue, Sep 22, 2015 at 1:21 PM, Scott Blair <scott.blair at gmail.com> wrote:
>> I enabled smart on it before the reboot, it didn't stick, is that normal?
> SMART features are supposed to be preserved over power-cycling, but go
> ahead and re-enable SMART and run the test.
>
> Brandon Vincent
>

-- 
Thanks,

Scott Blair

USMC Defending your freedoms since 10 November 1775

Save on backup time "BackupDevice=Null"

If you don't stand behind our troops,
feel free to stand in front of them.




More information about the ubuntu-users mailing list