Xsane not working

NoOp glgxg at sbcglobal.net
Tue Dec 23 16:41:30 UTC 2014


On 12/23/2014 07:12 AM, Scott Blair wrote:
> On 12/23/2014 01:13 AM, NoOp wrote:

...
>>>>> Here is the scanimage I forgot in the last email.
>>>>>
>>>>> scott at main:~$ scanimage
>>>>> [bjnp] create_broadcast_socket: bind socket to local address failed -
>>>>> Cannot assign requested address
>>>>> scanimage: output is not a file, exiting
>>>>> scott at main:~$ --list-devices
>>>>>
>>>>>
>>>> Other than the "[bjnp] create_broadcast_socket: bind socket to local
>>>> address failed" part, the scanimage command shows that your scanner is
>>>> working, at least code-wise - otherwise it would have responded with:
>>>>
>>>> $ scanimage
>>>> scanimage: no SANE devices found
>>>>
>>>> The "scanimage: output is not a file, exiting" is normal as you didn't
>>>> specify an output. Put something in the scanner and:
>>>>
>>>> $ scanimage > image.pnm
>>>>
>>>> Then providing that you don't get 'scanimage: open of device kodak...
>>>> failed" enter:
>>>>
>>>> $ eog > image.pnm
>>>>
>>>> and let me know if you seen the scan.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>> This is what I get:
>>> scott at main:~$ scanimage > image.pnm
>>> [bjnp] create_broadcast_socket: bind socket to local address failed -
>>> Cannot assign requested address
>>> scanimage: sane_read: Error during device I/O
>>> scott at main:~$ eog > image.pnm
>>>
>>> The image is blank.
>>>
>> Check dmesg for the last 20 lines or so & see if any useful information
>> is there.
>>
>>
> 
> [216246.924900] usb 1-2.7: current rate 14142 is different from the 
> runtime rate 16000
> [216246.927530] usb 1-2.7: 3:1: cannot get min/max values for control 2 
> (id 3)
> [216247.373866] usb 1-2.7: current rate 3573 is different from the 
> runtime rate 16000
> [216247.377887] usb 1-2.7: current rate 33186 is different from the 
> runtime rate 16000
> [216247.430249] usb 1-2.7: current rate 406 is different from the 
> runtime rate 16000
> [216247.436764] usb 1-2.7: current rate 7 is different from the runtime 
> rate 16000
> [216247.439511] usb 1-2.7: 3:1: cannot get min/max values for control 2 
> (id 3)
> [216248.172359] usblp3: removed
> [216248.181652] usblp 1-3:1.1: usblp3: USB Bidirectional printer dev 30 
> if 1 alt 0 proto 2 vid 0x040A pid 0x4043
> [216253.172843]  sdh: sdh1
> [216253.174815] sd 22:0:0:0: [sdh] 732558336 4096-byte logical blocks: 
> (3.00 TB/2.72 TiB)
> [216253.176062] sd 22:0:0:0: [sdh] Attached SCSI disk
> [216257.401170] systemd-hostnamed[31057]: Warning: nss-myhostname is not 
> installed. Changing the local hostname might make it unresolveable. 
> Please install nss-myhostname!
> [218401.441612] quiet_error: 1 callbacks suppressed
> [218401.441618] Buffer I/O error on device sdi1, logical block 149243038
> [218401.441624] Buffer I/O error on device sdi1, logical block 149243039
> [218401.441628] Buffer I/O error on device sdi1, logical block 149243040
> [218401.441631] Buffer I/O error on device sdi1, logical block 149243041
> [218401.441634] Buffer I/O error on device sdi1, logical block 149243038
> [218401.441714] Buffer I/O error on device sdi1, logical block 149243038
> [239938.865993] audit: type=1400 audit(1419338466.978:36): 
> apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" 
> name="/usr/lib/cups/backend/cups-pdf" pid=802 comm="apparmor_parser"
> [239938.866020] audit: type=1400 audit(1419338466.978:37): 
> apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" 
> name="/usr/sbin/cupsd" pid=802 comm="apparmor_parser"
> [239938.876042] audit: type=1400 audit(1419338466.990:38): 
> apparmor="STATUS" operation="profile_replace" profile="unconfined" 
> name="third_party" pid=802 comm="apparmor_parser"
> scott at main:~$
> 

You have a lot of issues going on there... in order to troubleshoot this
issue I recommend disconnecting all other external devices & then try
again.

BTW: to fix the nss-myhostname issue:
$ sudo apt-get install libnss-myhostname






More information about the ubuntu-users mailing list