More help requested

Basil Chupin blchupin at iinet.net.au
Sun Oct 31 14:29:01 UTC 2010


On 01/11/2010 00:34, Li Li wrote:
> On Sun, 2010-10-31 at 03:22 -0500, Anthony Papillion wrote:
>    
>> Hello Everyone,
>>
>>      
>    
>> First, here is my hardware:
>>
>> Acer 5100 Laptop
>> AMD Turon 64 X2 TL-50 Processor (1.6Ghz)
>> 3GB RAM
>> 120HD
>> ATI Radeon XPress 1100
>> Ubuntu Linux 10.04 LTS
>>
>> Originally, I installed Ubuntu on the internal hard disk drive. I kept
>> experiencing freezes with the screen filling with upright gray and black
>> bars. At that point the computer would have to be manually rebooted by
>> pressing and holding the power button.
>>
>> After some poking around, I determined that there was a bad area of the
>> internal hard disk drive and installed Ubuntu on a new, removable 120
>> Maxtor USB drive. Things seemed to work fine.
>>
>> However, sometimes, and this regularly happens after a few minutes to a
>> few hours of use, the system will stop responding.  The wifi signal
>> locator will turn to a red circle with a horizontal "-" sign in it and
>> when I click it, the entire thing is filled with little [][][][][]
>> instead of text.
>>
>> At that point, even though the mouse is still active, programs stop
>> responding and the system must be rebooted by holding down the power
>> key. Once rebooted, things will run fine for a while and then it will
>> happen again.
>>      
> First, I think, you have to sort out if this is software or hardware or
> a combination of the two.
>
> Some questions:
>
> Is this with 10.10, 10.04 or some older version?
>    
The OP states, above, that he is using "Ubuntu Linux 10.04 LTS".

[pruned]

BC

-- 
"Ning Yu displayed his wisdom while the country followed System, but when it did not, he acted stupid. His wisdom is achievable by others, his stupidity is not."
                                         Confucius





More information about the ubuntu-users mailing list