Unable to install Akonadi Google resource package from repos

& RU Chelladurai theunknownandrew at gmail.com
Sun Oct 3 18:21:56 UTC 2010


Hi people,

Does anyone know why the Google Akonadi Resource package is not available or 
unresolvable from the Karmic India repos server, while others work fine.

Below is what I get when I try to install it

andrew@ ~ sudo aptitude -y install akonadi-kde-resource-googledata
[sudo] password for andrew:
{...snipped...}
The following NEW packages will be installed:
  akonadi-kde-resource-googledata libgcal0{a}
0 packages upgraded, 2 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 126kB of archives. After unpacking 610kB will be used.
Writing extended state information... Done
Err http://in.archive.ubuntu.com karmic/universe libgcal0 0.9.2-1
  Could not connect to in.archive.ubuntu.com:80 (111.91.91.37), connection timed 
out
Err http://in.archive.ubuntu.com karmic/universe akonadi-kde-resource-googledata 
1.0.1-0ubuntu1
  Unable to connect to in.archive.ubuntu.com http:
E: Failed to fetch 
http://in.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/libg/libgcal/libgcal0_0.9.2-1_i386.deb: 
Could not connect to in.archive.ubuntu.com:80 (111.91.91.37), connection timed 
out
{...snipped...}

Versions

andrew@ ~ cat /etc/issue;uname -a; kde4-menu --version
Ubuntu 9.10 \n \l

Linux thishost 2.6.31-22-generic #65-Ubuntu SMP Thu Sep 16 15:48:58 UTC 2010 
i686 GNU/Linux
Qt: 4.5.2
KDE: 4.3.2 (KDE 4.3.2)
kde-menu: 1.0
andrew@ ~

My repos server is currently set the one in India, and have not checked 
switching it to another yet. I also got a 100% packet loss when pinging it
andrew@ ~ ping in.archive.ubuntu.com
PING ubuntuarchive.hnsdc.com (111.91.91.37) 56(84) bytes of data.                          
^C                                                                                         
--- ubuntuarchive.hnsdc.com ping statistics ---
20 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 19150ms
andrew@ ~

However I am able to install other packages from the repos without issues. So I 
just want to confirm if its an issue on my system, or a general one.

Else if this is not an issue with Kubuntu, then  let me know and I will post @ 
KDE

-- 
& RU Chelladurai
d~_*b




More information about the ubuntu-users mailing list