wpa not working in 9.04

fs chan chanfs16 at gmail.com
Mon Jun 8 03:15:16 UTC 2009


hi

i have just installed ubuntu 9.04 on my samsung q35 laptop, and i used
the netowkr manager to connect to my ap using wpa personal.

it does connect, but the ip issued is not correct. my ap is configured
to issue ip from 192.168.x.x but i got ip of 10.x.x.x




what's wrong here?



fs at ydag:~$ iwconfig
lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

wmaster0 no wireless extensions.

wlan0 IEEE 802.11abg ESSID:""
Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: Not-Associated
Tx-Power=15 dBm
Retry min limit:7 RTS thrff Fragment thr=2352 B
Power Managementff
Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

dmesg

9.976228] iwl3945: Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG/BG Network Connection
driver for Linux, 1.2.26ks
[ 9.976232] iwl3945: Copyright(c) 2003-2008 Intel Corporation
[ 9.976357] iwl3945 0000:02:00.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
[ 9.976372] iwl3945 0000:02:00.0: setting latency timer to 64
[ 9.976415] iwl3945: Detected Intel Wireless WiFi Link 3945ABG
[ 9.976721] iwl3945 0000:02:00.0: irq 2301 for MSI/MSI-X


another funny thing is wpa_supplicant does not read my /etc/wpa_supplicant.conf

fs at ydag:~$ ps aux | grep wpa
root 2768 0.0 0.1 4276 1868 ? S 17:56 0:00 /sbin/wpa_supplicant -u -f
/var/log/wpa_supplicant.log



fook sheng




More information about the ubuntu-users mailing list