NFS-shares not mounted at boot

Mario Guenterberg mg at havelsoft.com
Thu Nov 22 18:50:30 UTC 2007


On Wed, Nov 21, 2007 at 06:33:58PM -0800, David Vincent wrote:
> Mario Guenterberg wrote:
> > Hi all...
> > 
> > I have a problem since updated to gutsy. The NFS-shares from my
> > server are not mounted at boot on my laptop. With Edgy, I has no
> > problems at all.
> > 
> > Manually mounting works fine. Nothing wrong! The entries in
> > /etc/fstab are ok.
> 
> Hi Mario.
> 
> I've run into a problem on some hardware where some shares didn't mount, 
> some shares are mounted but they don't show as mounted, and other shares 
> mounted fine.  After a little digging I ended up here:
> 
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/sysvinit/+bug/44836
> 
> There is a patch there which worked for me, perhaps it will help.
> 
> Do you autologin on that workstation?
> 
> -d

Hi David,

the shares are not mounted at boot. df -h or ls /PATH/TO/SHARE or
grep : /proc/mounts show me nothing about my nfs-shares. 

No I do not autologin on my laptop. I use the gdm to login for my
desktop, or work on tty for quick things.

Thanks for the link, I will test the modified
/etc/network/if-up.d/mountnfs very soon! I hope it helps ;-)

Greetings
Mario
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: signature.asc
Type: application/pgp-signature
Size: 827 bytes
Desc: Digital signature
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-users/attachments/20071122/ca301296/attachment.pgp>


More information about the ubuntu-users mailing list