mii-tool doesn't seem to be reporting the correct port speed

Lea Gris lea.gris at noiraude.net
Fri Aug 24 15:59:14 UTC 2007


Tomoki Taniguchi a écrit :
> i have a feisty box with eth0 which is using the e1000 driver.
> 
> when i run
> sudo mii-tool eth0
> it reports back
> 
> eth0: negotiated 100baseTx-FD, link ok
> 
> but the SWITCH it is connected to reports that it's connected at 1000Mbps.
> 
> so i checked the dmesg and i this is what i get
> 
> $ dmesg |grep eth0
> [   50.113418] e1000: eth0: e1000_probe: Intel(R) PRO/1000 Network Connection
> [   53.063759] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
> [   53.216473] e1000: eth0: e1000_watchdog: NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex
> [   53.219110] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
> [   63.649570] eth0: no IPv6 routers present
> 
> so i am thinking that mii-tool is not reporting the proper speed
> is there a way to check if the interface is actually connected at 1000Mbps?

mii-tools has been obsoleted by ethtools.


-- 
     Léa Gris - http://www.noiraude.net/
()   Campagne du ruban texte brut contre les courriels en HTML,
/\   contre les pièces jointes dans un format propriétaire.
     Contre les DRMs appelez le : 09f911029d74e35bd84156c5635688c0

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: signature.asc
Type: application/pgp-signature
Size: 252 bytes
Desc: OpenPGP digital signature
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-users/attachments/20070824/2d60f0a5/attachment.pgp>


More information about the ubuntu-users mailing list