Hal not running properly

Martin Pitt martin.pitt at canonical.com
Fri Sep 17 13:20:50 UTC 2004


Hi Søren!

On 2004-09-17 15:06 +0200, Søren Hauberg wrote:
> I just installed Ubuntu and first impressions are good.
> It would however appear that there's some problem with hal. During boot
> it appears to start just fine, but if I try to open the removable media
> program (I'm using the danish translation, so I don't know the english
> title, but it's located in Desktop preferences) I get the following
> error:
> 
> Volume Management not Supported

This is indeed displayed if hal is not running. Did this happen only
once or is that reproducible?

Can you please verify that hald indeed not runs by opening a shell and
typing

  ps aux | grep hald

If hal runs, the output should contain something like

  hal      12540  5.2  0.9  3972 2428 ?        Ss   15:14   0:00 /usr/sbin/hald --drop-privileges
  
If not, can you please help us to debug this? Please start hal in
debugging mode with

  sudo hald --drop-privileges --daemon=no 2>&1 | tee /tmp/hal.log

This will print out hal's debug log onto the console and also write it
into /tmp/hal.log. If hal crashes after some action, you will see the
prompt again. Can you please mail us the log file /tmp/hal.log if you
can reproduce the crash, together with a description when the crash
happens?

Thanks a lot in advance!

Martin

-- 
Matin Pitt                        http://www.piware.de
Ubuntu Developer            http://www.ubuntulinux.org
Debian GNU/Linux Developer       http://www.debian.org
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: signature.asc
Type: application/pgp-signature
Size: 189 bytes
Desc: Digital signature
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-users/attachments/20040917/f88a022f/attachment.pgp>


More information about the ubuntu-users mailing list