[Ubuntu-US-CA] Grub 2 Issues

David Wonderly david.wonderly at kubuntu.org
Sun Mar 27 02:24:33 UTC 2011


On Friday, March 25, 2011 09:16:42 pm Alan Ostlund wrote:
> On 25/03/11 00:54, Grant Bowman wrote:
> > Hello Alan,
> > 
> > This is a little bit off topic for the subject line so I've changed
> > the subject line. Your email does not have enough specifics to help
> > understand what problem you seem to be facing.
> > 
> > Questions: What version of Ubuntu did you install?
> > What was on the machine before?
> > By "super grub" do you intend http://www.supergrubdisk.org/ ?
> > If so, which version of the "super grub" are you using as described on
> > their web page?
> > 
> > I had trouble with an ABI change when moving from the grub2 for Ubuntu
> > 10.04 to 10.10 but I haven't heard of anything that matches your
> > description. Maybe some else has.  The best resources for
> > understanding grub2 that I know of is here:
> > http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1195275
> > https://help.ubuntu.com/community/Grub2
> > 
> > I hope this helps,
> > 
> > Grant Bowman
> > 
> > On Thu, Mar 24, 2011 at 9:38 PM, Alan Ostlund<mjolnar at sbcglobal.net>  
wrote:
> >> I installed it 2 weeks ago, now I can't access my MBR.  Has anyone else
> >> run into this.  I can use Super Grubb to get into my O/S, but no more
> >> grub2.  It's there because I can get there going through Super Grub,
> >> but havent found a way to get to Grub2.  Has anyone else heard
> >> anything?
> >> 
> >> Alan Ostlund
> 
> My error, I was reading my e-mail and saw the 1st paragraph talking
> about Natty.  I have frantically been searching for something on it.
> 
> I installed Alpha 3 to check it out.  When I tried to boot up, there was
> just a curser flashing in the upper left corner.  I loaded 10.04 Live
> and ran "sudo update-grub", no change.  After that I re-installed Ubuntu
> 10.04 over the Natty install, no change in the grub.  If I put a live
> disk in, I can get to grub, but I can't load with out a disk.
> 
> I have been able to do this with 4 or 5 different Linux live CDs as well
> as Hiram's boot disk and an old copy of Super Grub.  I know there is
> some logical explanation, but I have been thinking of pulling my old
> HDDs out and starting from scratch with my new 1TB HDD.  I installed the
> new drive after the problem started with the other HDDs still installed,
> so I don't know if that will even help.
> 
> I was hoping to find a work around for this, but may have to wait till
> April 28 and just start fresh.
> 
> Thanks for listening, and no jumping me for my poor judgement on the
> subject.
> 
> Alan Ostlund

On and off topic coming from a dev... has anyone filed a bug about this?

Cheers!

Dave




More information about the Ubuntu-us-ca mailing list