[ubuntu-uk] Strange network problem

Mark White markwhite at mdpuk.com
Tue May 19 21:48:47 BST 2009


Hi
It looks like a router problem not a ubuntu problem.

Have you looked at the home hub setup?

Mark

On 19 May 2009, at 21:32, michael wrote:

> Greetings,
>
> I have a friend who seems to be having a few problems.
>
> It all started when I visited him to sort another computer out only  
> for
> him to tell me that Ushare was not working. Upon investigation I found
> that his ip address was set via dhcp to 217.43.191.95 and his system  
> was
> not wanting to connect to the web or his home network.
>
> After a reinstall of 8.10 (due to 8.04 not being able to update to
> 9.04), connectivity was re-established using the normal 192.xx.xx.xx
> address range.
>
> Got a phone call earlier saying that the original problem was back  
> (the
> system was only reinstalled less then 24hrs previously) and have just
> spent the last hour trying to sort it out over the phone.
>
> Whois states that 217.43.191.95 refers to BT which is understandable  
> due
> to him having a Homehub 2
>
> Have tried:
>
>                setting up a static address  but Ubuntu seems to insist
> on using the above address
>                Swapping cables / router ports
>                Soft / Hard reset of the router
>
> Any ideas?
>
> Mick
>
> -- 
> ubuntu-uk at lists.ubuntu.com
> https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-uk
> https://wiki.ubuntu.com/UKTeam/
>




More information about the ubuntu-uk mailing list