[ubuntu-studio-users] Kernel bug?

Mac macdroid53 at gmail.com
Sun Jan 12 14:16:55 UTC 2020


Hi,

(note: the following takes place when I boot the low-latency kernel, no
similar messages when I use the generic kernel...)
(also, yes, it's 19.04...I have other machines with 19.10 on they have
other issues. So, I have not upgraded this particular laptop to 19.10.)

After a recent apt update/upgrade on 19.04 UbuntuStudio I started to see:
BUG: scheduling while atomic: Cache2 I/O/1999/0x00000002
when I shut down.

When I boot, dmesg shows (only grabbed part of the output, there's a
lot...):

[  255.094676] Code: 77 01 c3 48 8b 15 a9 6d 0d 00 f7 d8 64 89 02 48 c7 c0
ff ff ff ff c3 66 2e 0f 1f 84 00 00 00 00 00 66 90 b8 15 00 00 00 0f 05
<48> 3d 00 f0 ff ff 77 01 c3 48 8b 15 79 6d 0d 00 f7 d8 64 89 02 b8
[  255.094677] RSP: 002b:00007f7573222be8 EFLAGS: 00000246 ORIG_RAX:
0000000000000015
[  255.094678] RAX: ffffffffffffffda RBX: 00007f755e408230 RCX:
00007f7583b030e7
[  255.094679] RDX: 0000000000000000 RSI: 0000000000000000 RDI:
00007f756a520888
[  255.094679] RBP: 0000000000000000 R08: 0000000000000000 R09:
0000000000000000
[  255.094680] R10: 0000000000000000 R11: 0000000000000246 R12:
00007f75781047c0
[  255.094681] R13: 00007f755bdaa064 R14: 00007f7573222c47 R15:
0000000000000001
[  255.105707] BUG: scheduling while atomic: Cache2 I/O/1999/0x00000002
[  255.105710] Modules linked in: rfcomm thunderbolt nvidia_uvm(OE) ec_sys
cmac bnep binfmt_misc nvidia_drm(POE) nvidia_modeset(POE) nls_iso8859_1
snd_hda_codec_hdmi nvidia(POE) snd_hda_codec_realtek intel_rapl
x86_pkg_temp_thermal snd_hda_codec_generic ledtrig_audio intel_powerclamp
arc4 coretemp kvm_intel snd_hda_intel kvm snd_hda_codec snd_hda_core
irqbypass snd_hwdep snd_pcm crct10dif_pclmul snd_seq_midi crc32_pclmul
uvcvideo ghash_clmulni_intel snd_seq_midi_event snd_rawmidi iwlmvm
videobuf2_vmalloc aesni_intel videobuf2_memops videobuf2_v4l2 btusb
aes_x86_64 mac80211 snd_seq crypto_simd btrtl cryptd glue_helper
videobuf2_common input_leds drm_kms_helper videodev intel_cstate btbcm
iwlwifi joydev mxm_wmi intel_wmi_thunderbolt btintel intel_rapl_perf
snd_seq_device wmi_bmof media drm serio_raw snd_timer bluetooth
ipmi_devintf cfg80211 snd ipmi_msghandler fb_sys_fops syscopyarea
ecdh_generic sysfillrect sysimgblt soundcore acpi_pad mac_hid sch_fq_codel
cuse parport_pc ppdev lp sunrpc
[  255.105737]  parport ip_tables x_tables autofs4 system76_io(OE)
system76_acpi(OE) hid_generic usbhid hid sdhci_pci ahci cqhci alx psmouse
i2c_i801 sdhci mdio libahci video wmi
[  255.105745] CPU: 7 PID: 1999 Comm: Cache2 I/O Tainted: P        W  OE
  5.0.0-38-lowlatency #41-Ubuntu
[  255.105746] Hardware name: System76, Inc. Serval WS/Serval WS, BIOS
1.05.10RSA1 07/11/2016
[  255.105746] Call Trace:
[  255.105752]  dump_stack+0x6d/0x9a
[  255.105754]  __schedule_bug.cold.81+0x5/0x1f
[  255.105756]  __schedule+0x562/0x8a0
[  255.105758]  ? generic_make_request+0x1c6/0x460

It doesn't seem to cause a problem during normal operations...

Any thoughts?
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-studio-users/attachments/20200112/f0a1c2b3/attachment.html>


More information about the ubuntu-studio-users mailing list