USB interface stopped working after update

Bruno Tucunduva Ruviaro ruviaro at stanford.edu
Wed Sep 26 18:48:08 UTC 2012


Hi,

I didn't use synaptic, but I copy below the contents of history.log from /var/log/apt/ 
The interface was working fine until 2012-09-24. After those updates it stopped working.
Thanks for any help,

Bruno

- - -

Contents of history.log:

Start-Date: 2012-09-20  14:18:37
Commandline: aptdaemon role='role-commit-packages' sender=':1.115'
Install: libframe6:i386 (2.2.4-0ubuntu0.12.04.1), libgeis1:i386 (2.2.9.2-0ubuntu1), libgrail5:i386 (3.0.6-0ubuntu0.12.04.01, automatic)
Upgrade: gir1.2-totem-1.0:i386 (3.0.1-0ubuntu21, 3.0.1-0ubuntu21.1), bind9-host:i386 (9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.2, 9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.3), dnsutils:i386 (9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.2, 9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.3), libart-2.0-2:i386 (2.3.21-1, 2.3.21-1ubuntu0.1), totem-plugins:i386 (3.0.1-0ubuntu21, 3.0.1-0ubuntu21.1), evince-common:i386 (3.4.0-0ubuntu1.3, 3.4.0-0ubuntu1.4), libdns81:i386 (9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.2, 9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.3), totem-common:i386 (3.0.1-0ubuntu21, 3.0.1-0ubuntu21.1), libtotem0:i386 (3.0.1-0ubuntu21, 3.0.1-0ubuntu21.1), apport:i386 (2.0.1-0ubuntu12, 2.0.1-0ubuntu13), python3.2:i386 (3.2.3-0ubuntu3, 3.2.3-0ubuntu3.1), libisccc80:i386 (9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.2, 9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.3), isc-dhcp-client:i386 (4.1.ESV-R4-0ubuntu5.2, 4.1.ESV-R4-0ubuntu5.5), libgrip0:i386 (0.3.4-0ubuntu2~ubuntu12.04.1, 0.3.5-0ubuntu1~12.04.1), firefox-globalmenu:i386 (15.0+build1-0ubuntu0.12.04.1, 15.0.1+build1-0ubuntu0.12.04.1), firefox:i386 (15.0+build1-0ubuntu0.12.04.1, 15.0.1+build1-0ubuntu0.12.04.1), liblwres80:i386 (9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.2, 9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.3), libevince3-3:i386 (3.4.0-0ubuntu1.3, 3.4.0-0ubuntu1.4), libpython3.2:i386 (3.2.3-0ubuntu3, 3.2.3-0ubuntu3.1), libbind9-80:i386 (9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.2, 9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.3), firefox-gnome-support:i386 (15.0+build1-0ubuntu0.12.04.1, 15.0.1+build1-0ubuntu0.12.04.1), python-problem-report:i386 (2.0.1-0ubuntu12, 2.0.1-0ubuntu13), evince:i386 (3.4.0-0ubuntu1.3, 3.4.0-0ubuntu1.4), isc-dhcp-common:i386 (4.1.ESV-R4-0ubuntu5.2, 4.1.ESV-R4-0ubuntu5.5), gimp:i386 (2.6.12-1ubuntu1, 2.6.12-1ubuntu1.1), libgimp2.0:i386 (2.6.12-1ubuntu1, 2.6.12-1ubuntu1.1), libisccfg82:i386 (9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.2, 9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.3), firefox-locale-en:i386 (15.0+build1-0ubuntu0.12.04.1, 15.0.1+build1-0ubuntu0.12.04.1), gpgv:i386 (1.4.11-3ubuntu2, 1.4.11-3ubuntu2.1), python3.2-minimal:i386 (3.2.3-0ubuntu3, 3.2.3-0ubuntu3.1), resolvconf:i386 (1.63ubuntu15, 1.63ubuntu16), python-apport:i386 (2.0.1-0ubuntu12, 2.0.1-0ubuntu13), libisc83:i386 (9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.2, 9.8.1.dfsg.P1-4ubuntu0.3), totem:i386 (3.0.1-0ubuntu21, 3.0.1-0ubuntu21.1), xserver-xorg-input-synaptics:i386 (1.6.2-1ubuntu1~precise1, 1.6.2-1ubuntu1~precise2), gimp-data:i386 (2.6.12-1ubuntu1, 2.6.12-1ubuntu1.1), apport-gtk:i386 (2.0.1-0ubuntu12, 2.0.1-0ubuntu13), totem-mozilla:i386 (3.0.1-0ubuntu21, 3.0.1-0ubuntu21.1), gnupg:i386 (1.4.11-3ubuntu2, 1.4.11-3ubuntu2.1)
End-Date: 2012-09-20  14:20:51

Start-Date: 2012-09-20  14:23:42
Commandline: aptdaemon role='role-commit-packages' sender=':1.115'
Upgrade: libgnomevfs2-0:i386 (2.24.4-1ubuntu2, 2.24.4-1ubuntu2.1), libdbus-1-3:i386 (1.4.18-1ubuntu1, 1.4.18-1ubuntu1.1), dbus:i386 (1.4.18-1ubuntu1, 1.4.18-1ubuntu1.1), libgnomevfs2-extra:i386 (2.24.4-1ubuntu2, 2.24.4-1ubuntu2.1), tzdata:i386 (2012e-0ubuntu0.12.04, 2012e-0ubuntu0.12.04.1), dbus-x11:i386 (1.4.18-1ubuntu1, 1.4.18-1ubuntu1.1), libgnomevfs2-common:i386 (2.24.4-1ubuntu2, 2.24.4-1ubuntu2.1)
End-Date: 2012-09-20  14:24:03

Start-Date: 2012-09-24  16:52:42
Commandline: aptdaemon role='role-commit-packages' sender=':1.62'
Upgrade: libgs9-common:i386 (9.05~dfsg-0ubuntu4.1, 9.05~dfsg-0ubuntu4.2), ghostscript-x:i386 (9.05~dfsg-0ubuntu4.1, 9.05~dfsg-0ubuntu4.2), linux-libc-dev:i386 (3.2.0-30.48, 3.2.0-31.50), software-center:i386 (5.2.5, 5.2.6), libgs9:i386 (9.05~dfsg-0ubuntu4.1, 9.05~dfsg-0ubuntu4.2), ghostscript:i386 (9.05~dfsg-0ubuntu4.1, 9.05~dfsg-0ubuntu4.2), ghostscript-cups:i386 (9.05~dfsg-0ubuntu4.1, 9.05~dfsg-0ubuntu4.2)
End-Date: 2012-09-24  16:54:30

Start-Date: 2012-09-25  09:19:10
Commandline: aptdaemon role='role-commit-packages' sender=':1.45'
Upgrade: libapt-pkg4.12:i386 (0.8.16~exp12ubuntu10.2, 0.8.16~exp12ubuntu10.3), apt-transport-https:i386 (0.8.16~exp12ubuntu10.2, 0.8.16~exp12ubuntu10.3), xserver-common:i386 (1.11.4-0ubuntu10.7, 1.11.4-0ubuntu10.8), xserver-xorg-core:i386 (1.11.4-0ubuntu10.7, 1.11.4-0ubuntu10.8), apt-utils:i386 (0.8.16~exp12ubuntu10.2, 0.8.16~exp12ubuntu10.3), apt:i386 (0.8.16~exp12ubuntu10.2, 0.8.16~exp12ubuntu10.3), libapt-inst1.4:i386 (0.8.16~exp12ubuntu10.2, 0.8.16~exp12ubuntu10.3)
End-Date: 2012-09-25  09:19:40

Start-Date: 2012-09-25  14:26:56
Commandline: aptdaemon role='role-commit-packages' sender=':1.55'
Install: chromium-browser-l10n:i386 (20.0.1132.47~r144678-0ubuntu0.12.04.1, automatic), chromium-codecs-ffmpeg:i386 (20.0.1132.47~r144678-0ubuntu0.12.04.1, automatic), chromium-browser:i386 (20.0.1132.47~r144678-0ubuntu0.12.04.1)
End-Date: 2012-09-25  14:27:24

On Wed, Sep 26, 2012 at 4:30 AM, <ubuntu-studio-users-request at lists.ubuntu.com> wrote:



    Today's Topics:

     
       3. USB interface stopped working after update
          (Bruno Tucunduva Ruviaro)

       5. Re: USB interface stopped working after update (Ralf Mardorf)
     


    ------------------------------------------
    Hi,

    I have Ubuntu studio 12.04 installed on one laptop, and regular Ubuntu on another (also 12.04). Until a few days ago, both systems used to work fine with a PreSonus AudioBox 1818VSL USB interface. All of a sudden, the two laptops are no longer working with this interface. My only guess is that this was caused by some kind of software update (I usually do all required & recommended updates suggested by Ubuntu).

    To be more precise, Jack still sees the USB interface as before; I am able to start jack with the PreSonus, I see all the ins and outs in the connection window. But no sound seems to arrive in the hardware. No sound comes out. I used to see the AudioBox meters lighting up last week; they no longer light up this week. I've tested the audio interface on a Mac computer and it is working. In fact, if I boot Ubuntu studio from a live CD (that is, without any recent updates), the interface works again.

    Has anything like this happened to other people this week? Any tips on how to solve the problem?

    Thank you very much,

    Bruno



    ------------------------------

    Message: 5
    Date: Wed, 26 Sep 2012 09:15:36 +0200
    From: Ralf Mardorf <ralf.mardorf at alice-dsl.net>
    To: Ubuntu Studio Users Help and Discussion
            <ubuntu-studio-users at lists.ubuntu.com>
    Subject: Re: USB interface stopped working after update
    Message-ID: <1348643736.1175.17.camel at localhost.localdomain>
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"

    If you upgraded using Synaptic, there'll be a history about the upgraded
    packages. Please send a copy of this list.

    Regards,
    Ralf






More information about the Ubuntu-Studio-users mailing list