MOTU -- parallel port version

Mike Holstein mikeh789 at gmail.com
Fri Dec 9 03:29:41 UTC 2011


yeah, there really is only the official motu documentation, and they are
volatile toward linux development. i say, vote with your wallet, and go
with RME or saphire.

On Thu, Dec 8, 2011 at 10:09 PM, Scott Lavender <scottalavender at gmail.com>wrote:

> On Thu, Dec 8, 2011 at 2:08 PM, Satyen Sheth <satyen.sheth at gmail.com>
> wrote:
> > Sending this again.. not sure if it got to the list:
> >
> > I don't see a lot of activity on this list, but here goes.
> > I'm very excited to see this project, thank you!
> >
> > I'm running Natty (Ubuntu Studio)
> >
> > If anyone has feedback on my problem, I'd like to hear from you.
> >
> >
> > GOAL:
> > produce a song using linux music tools and show that it can be done using
> > perfectly working OLDER midi gear which is no
> > longer supported by companies.  My interest is getting MOTU-XT working,
> > speicifically.
> > There is a huge demand from abandoned
> > users (per gearslutz forums) for getting good use out of motu-xt/av
> > (parallel port versions).
> > I believe that Linux can be a viable solution for producing professional
> > quality music.
> >
> >
> > Problem:
> > I have an old MOTU XT which I'm trying to get working with Ubuntu Studio.
> > In general - lack of documentation and tutorials.
> >
> >
> > Specifics:
> >
> > BIOS parallel port setting: port 278, irq = 7
> > Boot into ubuntu, have to load modprobe snd-mtpav manually (module
> installs)
> > Fire up Jackd and it sees MTPAV under ALSA
> >
> > To see this I goto either: patch bay or connections
> >
> >
> > Issues:
> >
> > lsmod shows parallel port and snd_mtpav and dependent modules installed
> > since snd-mtpav is installed after boot - manually, parallel port has
> > already grabbed resource? (not sure)
> > Not sure what the "play" button does on jackd (not documented anywhere)
> > Tried MANY permutations of connections from jackd connections window
> >
> > Why are there two windows which seem to do the same thing: connection
> window
> > and patchbay window
> > Tried to connect computer to direct port 1 (input/output)
> > Tried to connect broadcast to direct port 1 (input/output)
> >
> > Observed.. pressing key on synth keyboard shows MIDI OUT signal is OK
> (red
> > light on MOTU-XT lights up)
> >
> > MIDI IN fails (green light never comes on)
> > this means MIDI loop is NOT complete
> >
> > Not a lot of good examples with MOTU unit
> > jackd docs are a bit scarce.
> >
> > thanks for reading
> >
> >
> >
> > --
> > Ubuntu-Studio-users mailing list
> > Ubuntu-Studio-users at lists.ubuntu.com
> > Modify settings or unsubscribe at:
> > https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-studio-users
> >
>
> hi satyen,
>
> this email was posted to the list, but i'm not sure how many people
> have MOTU's though.
>
> scottl
>
> --
> Ubuntu-Studio-users mailing list
> Ubuntu-Studio-users at lists.ubuntu.com
> Modify settings or unsubscribe at:
> https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-studio-users
>



-- 
MH

mikeholstein.info <http://www.mikeholstein.info/>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-studio-users/attachments/20111208/e05ab990/attachment.html>


More information about the Ubuntu-Studio-users mailing list