GUI won't start after updates

Rafael Chacón rafael.emilio.chacon at gmail.com
Thu Sep 30 01:57:24 BST 2010


I had a similar problem when I installed Edubuntu 10.04 amd on a PC
with AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+, 4GiB RAM, 320GB
disk and video NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430. I do not have a
definitive solution (i think the problem is related with
xserver-xorg-video-nouveau and the nvidia driver) but:
* If you are in tty1 (Console): login and type command: "sudo
/etc/init.d/gdm restart".
* Provisional solution: I reinstalled the software (I have a separated
partition for /home), and I avoid to use propietary driver, but i do
not have full hardware acceleration...

---------
2010/9/29 Mike Holstein <mikeh789 at gmail.com>:
> i would try booting into the older kernel (assuming you got a kernel
> update)... what graphics card?
>
> On Wed, Sep 29, 2010 at 8:26 PM, Erik Rasmussen <MailForErik at gmail.com>
> wrote:
>>
>> Just installed normal updates on Ubuntu Studio (64-bit).
>> After updates finished it requested a restart.
>> After restart, only a text-based login prompt comes up.
>> startx does not start gnome.
>> Any ideas what happened or how to fix/start the GUI?
>>
>> Thanks!
>> -Erik
>>
>> --
>> Ubuntu-Studio-users mailing list
>> Ubuntu-Studio-users at lists.ubuntu.com
>> Modify settings or unsubscribe at:
>> https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-studio-users
>>
>
>
>
> --
> MH
> http://www.myspace.com/mikeholstein
>
> http://opensourcemusician.libsyn.com/
>
> --
> Ubuntu-Studio-users mailing list
> Ubuntu-Studio-users at lists.ubuntu.com
> Modify settings or unsubscribe at:
> https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-studio-users
>
>



More information about the Ubuntu-Studio-users mailing list