[ubuntu-studio-devel] youtube firefox and jack

Ross Gammon rosco at ubuntustudio.org
Sun Mar 3 10:09:45 UTC 2019


On 3/2/19 4:09 AM, Len wrote:
> On 2019-03-01 18:11, 0thermail at protonmail.com wrote:
> 
>> When I try to watch youtube videos on firefox while jack is running,
>> the video wont play. As soon as i stop jack it will play. Does anyone
>> else experience this?
>>
>> I'm using a fresh install of ubuntu studio 18.10 (though i experienced
>> the same issue with 16.04)
> 
> If you are starting jack with a command line like:
> jackd <parameters>
> or you start an application that expects to use jack without jack
> already running, then this behavior is expected. If you use
> ubuntustudio-controls or qjackctl (with default settings) to start jack
> right after session start then you will be starting jackdbus and pulse
> will be bridged to jackdbus and the audio should go to whatever jackdbus
> has forĀ  system_1 and system_2. If you are not using system_1 and
> system_2 as your outputs (some audio devices have the monitor outputs
> elsewhere) then you would want to use ubuntustudio-controls where you
> can set your outputs to some other consecutive outputs.
> 
> 

Further to what Len says about the monitor outputs, I quite often find
that using Qjackctl to start jack and then using Youtube (which is
actually what our ISO test cases ask us to test for every release), that
the videos do not play because the system is trying to use the HDMI port
for audio.

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: signature.asc
Type: application/pgp-signature
Size: 833 bytes
Desc: OpenPGP digital signature
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-studio-devel/attachments/20190303/07802832/attachment.sig>


More information about the ubuntu-studio-devel mailing list