[ubuntu-studio-devel] TV cards

Grant Frank Burton bbbabynet at gmail.com
Wed Mar 30 09:07:26 UTC 2016


I got it.... there still must be a  saa7134.conf file but change the lines
to:


options saa7134 card=2,2,2,2 tuner=43,43,43,43 video_nr=1,2,3,4
vbi_nr=1,2,3,4 radio_nr=1,2,3,4

delete all the other lines

On Wed, Mar 30, 2016 at 9:06 AM, Grant Frank Burton <bbbabynet at gmail.com>
wrote:

> Greetings all
>
> the last update disabled my tv card and the tvtime couldn't find the card.
>
> Before the update I could use tvtime, and connect to S-Video, but.... the
> video4linux control panel and Kdenlive it did not work.
>
> so I deleted the saa7134.conf
>
> Now..... TvTime detects the card but I can't configure it. Video4linux
> control panel opens now but to a  black screen. Also Kdenlive detects  but
> to a  black screen.
>
> Any suggestions? maybe a  new saa7143.conf?
>
>
>
> On Wed, Jun 3, 2015 at 9:21 AM, Grant Frank Burton <bbbabynet at gmail.com>
> wrote:
>
>> hi Jimmy
>>
>> yea... I get like a mind orgasm.....
>>
>> to anyone....
>>
>> In the installation is it possible to make it so if the system detects
>> saa7134 card to set ALSA to off and create the saa7134.conf file?
>>
>> Grant
>>
>> On Wed, Jun 3, 2015 at 8:29 AM, Jimmy Sjölund <jimmy at sjolund.se> wrote:
>>
>>>
>>> On Tue, Jun 2, 2015 at 9:46 PM, Grant Frank Burton <bbbabynet at gmail.com>
>>> wrote:
>>>
>>>> Greetings all
>>>>
>>>> I spent six hours trying to figure out what's wrong with the TV card
>>>> and the answer was really simple.
>>>> Because this system is more like Debian, I just had to configure it
>>>> like a Debian.
>>>>
>>>> Just open a terminal and do this…….
>>>>
>>>>
>>>> sudo gedit /etc/modprobe.d/saa7134.conf
>>>>
>>>> (put these lines in the file and save)
>>>>
>>>> options saa7134 card=2,2,2,2 tuner=43,43,43,43 video_nr=1,2,3,4
>>>> vbi_nr=1,2,3,4 radio_nr=1,2,3,4
>>>> install saa7134 /sbin/modprobe --ignore-install saa7134; /sbin/modprobe
>>>> saa7134-alsa
>>>> options saa7134-alsa index=1,2,3,4
>>>>
>>>> That's it
>>>>
>>>> Daaaaaaa
>>>>
>>>> Kinda feel like a fool
>>>>
>>>>
>>>> It's always nice to find the solution though!
>>>
>>> /Jimmy
>>>
>>> --
>>> ubuntu-studio-devel mailing list
>>> ubuntu-studio-devel at lists.ubuntu.com
>>> Modify settings or unsubscribe at:
>>> https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-studio-devel
>>>
>>>
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-studio-devel/attachments/20160330/8e3681e1/attachment.html>


More information about the ubuntu-studio-devel mailing list