[Bug 406466] Re: 2.6.31 - Can't see files in CIFS-mounted directories

Ruben Verweij ruben at js4.nl
Tue Oct 13 16:56:23 BST 2009


I can also confirm this bug and notice the following behaviour:
I mounted a Iomega NAS over a wireless network via cifs with the 
following line in /etc/fstab:

//192.168.1.20/User /home/user/NAS cifs 
iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777,noperm,credentials=/home/user/.smbcredentials,uid=1000 
0 0

I can browse to a directory I know with cd, but ls returns no output. 
However, when I copy a file to my computer, it works fine, but if I copy 
another file it just creates a new file with the contents of the first 
file that was copied. I had to umount/mount every time to get all my 
images. Example of what I did:

Result: two identical images:
sudo mount -a
cd "NAS/Drive D (D) on ENTRESOL/Work User/Pictures/2008/20081119 Various 
Pictures"
cp DSC03726.JPG ~/Desktop/gs
cp DSC03727.JPG ~/Desktop/gs

Result: two different images:
cd ~
sudo umount NAS
sudo mount -a
cd "NAS/Drive D (D) on ENTRESOL/Work User/Pictures/2008/20081119 Various 
Pictures"
cp DSC03726.JPG ~/Desktop/gs
cd ~
sudo umount NAS
sudo mount -a
cd "NAS/Drive D (D) on ENTRESOL/Work User/Pictures/2008/20081119 Various 
Pictures"
cp DSC03727.JPG ~/Desktop/gs

Hope this helps.

-- 
2.6.31 - Can't see files in CIFS-mounted directories
https://bugs.launchpad.net/bugs/406466
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Server Team, which is subscribed to samba in ubuntu.



More information about the Ubuntu-server-bugs mailing list