probleem installeren

Jan Koll jan.kol op outlook.com
Za Feb 9 20:45:44 UTC 2019


 Kijk hier even:  https://plazilla.com/page/4295006741/het-bios-wachtwoord-verwijderen-resetten

Je zou het CMOS batterijtje even moeten verwijderen.  Meestal zo'n knoopbatterijtje dat ergens op het moederbord is geplaatst.  Dus je moet echt de kast openschroeven en het batterijtje opzoeken.  Even uitnemen en ne een paar minuten terug plaatsen al zou ik, omdat het ding er waarschijnlijk al heel lang in zit, het batterijtje  vervangen door een  nieuwe batterij.


Succes,

JanOp 08-02-19 om 17:51 schreef jan vanhaaster:
Op dit moment heb ik een HD met Ubuntu 12.04 (32 bits). Ivm beperkte specs hardware niet verder ge-update, en functioneerde trouwens toch perfect.
Vervolgens werd de hardware onlangs terminaal, heb daarom de HD uit de kast gehaald en geplaatst in een vergelijkbare pc-kast.
Kwam er daarna achter dat de specs van die kast (processor, RAM) lager waren: systeem werkt wel, maar is bijna onwerkzaam traag.
Heb daarom alle data via een externe HD op een andere computer gezet; en wil deze oude pc-kast nu updaten met een Lubuntu (18.10 32bits).
Ik heb nl. nog een vrijwel nieuw toetsenbord/muis/geluidsboxen plus een vlak scherm; en ik weet wel iemand die hiermee nog blij zou zijn.

Dus eerst een bootable USB-stick gemaakt met Lubuntu 18.10 32 bits.
Kwam er vervolgens helaas achter dat dat 'm waarschijnlijk niet gaat worden: je komt niet in de BIOS/boot-menu want daar zit een password op (wist niet eens dat dat kon....).
Nu heb ik online wat gezocht, daar staan weliswaar een aantal opties op hoe die te omzeilen maar gezien de complexiteit daarvan vallen die af, ik heb geen zin om in de kast dingen te gaan slopen/veranderen. Ook vond ik sommige oplossingen via siftware maar die gingen mij allemaal ver boven mijn pet; ik ben nl. gewoon een simpele gebruiker en geen expert.

Vervolgens opgezocht of je zo'n Lubuntu niet direct kan installeren vanaf een online-source (netboot ?). Helaas wel Ubuntu's gevonden die je direct vanaf een website kan installeren maar geen nieuwere Lubuntu.

Ik heb nu dus de volgende vragen:

1) heeft iemand een eenvoudige simpele te begrijpen methode om die USB-stick toch te kunnen gebruiken om Lubuntu te kunnen installeren ?
2) heeft iemand enig idee hoe/waar je eventueel direct via internet een Lubuntu 18 kan installeren ?
3) er zit een significant verschil tussen Lubuntu 18.04 LTS en 18.10. Er wordt online gesuggereerd dat de 04 wel, en de 10 misschien minder geschikt is voor oudere computers. Heeft iemand daar ervaring mee, kennis over ? Het gaat dus sowieso om de 32 bits versies.

met vr.gr.
en bij voorbaat dank voor alle gewaardeerde input !

Jan


------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-nl/attachments/20190209/4e858956/attachment.html>


Meer informatie over de Ubuntu-NL maillijst