Installatieprobleem van Ubuntu 10.04 op een Quad-compter van Fujitsu.

hein200int hvanhelsdingen op online.nl
Vr Jun 4 22:32:21 BST 2010


Beste mensen, beste Jaap Woldringh.

- Voordat ik de installatie met de 10.04 heb gedaan, heb ik een
installatie vanaf een 9.04-Ubuntu-cd gedaan via een langdurig veilig
update-upgrade proces.  Hierbij heb ik steeds per Ubuntu-versie eerst
geupdate en daarna geupgrade. En dat besturingssysteem werkt ook nog,
maar er zitten amnkementen in zoals bijvoorbeeld dat OpenOfficeWord geen
'totaal aantal pagina's in teksten' vermeldt.
- Ik heb een clean install uitgevoerd met een gedownloade 10.04 maar
deze blijft steken tijdens opstarten. En daarvan weet ik niet waar ik
het probleem moet zoeken. ( Quad-processor, eigen Fujitsu-bios,
no-apic-installatie, Grub2 i.p.v. Grub1, of nog andere oorzaken. )
- Een No-apic installatie met de 9.04 was nodig omdat een gewone
installatie eerder niet werkte.
- Ik ga https://wiki.ubuntu.com/Grub2 nog en keer bekijken, maar eerder
kon ik deze informatie niet plaatsen binnen mijn probleem.

Groeten van Hein van Helsdingen.

Hoe.bunt.U?

----------------------------------

Op dinsdag 01-06-2010 om 14:07 uur [tijdzone +0200], schreef Jaap
Woldringh: 

> Op maandag 31-05-2010 om 22:10 uur [tijdzone +0200], schreef hein200int:
> > Beste Ubuntera's en Ubuntero's.
> > 
> > Ik heb een Installatieprobleem van Ubuntu 10.04 op een Quad-compter van
> > Fujitsu.
> > Na installatie vanaf een (md5sum-gecontroleerde eigen)
> > Ubuntu-installatie-cd met een noapic-installatie, blijft de computer
> > hangen tijdens opstarten.  Ik zie al wel het zwart-witte Ubuntu-logo.
> > (( Wanneer ik een besturingssysteem installeer van Ubuntu 9.04 (Grub1)
> > met een noapic installatie dan kan ik wel het systeem opstarten(booten).
> > Ook bij het updaten en upgraden naar de 10.04 blijft het systeem werken.
> > Het Ubuntu-systeem (9.04-->>10.04) wordt wel bij afsluiten van het
> > besturingssysteem omschreven als een 'weak system'. ))  
> > Ik heb een Quad computer met '4'intel-processoren van Fujitsu. En alleen
> > een noapic-installatie werkte op deze computer.
> > 
> > Omdat er bij de 10.04 installatie   geen bestand /boot/grub/menu.lst
> > meer is  (zoals eerder bij de 9.04-installatie)  ben ik gaan zoeken naar
> > iets vergelijkends, en ik kwam uit op /boot/grub/grub.cfg
> > 
> > -  Mijn vraag is hoe kan ik een 10.04 op mijn Quad-computer met een
> > eigen-Fujitsu-bios installeren? 
> > -  En hoe voorkom ik dat het een 'weak system' genoemd wordt bij het
> > afsluiten van een 10.04 ?(Zoals dat bij de geupgrade 9.04 genoemd wordt)
> > Ik heb kort naar de verschillen tussen Grub1 en Grub2 gekeken maar ik
> > heb te weinig verstand van waar dit
> > 10.04-installatieprobleem-opstartprobleem aan kan liggen. Quadprocessor?
> > Eigen-Fujitsu-bios?  Verschil Grub1 en Grub2 ? 
> > 
> > Het opstartconfigurabestand in de 10.04 is waarschijnlijk (met Grub2)
> > /boot/grub/grub.cfg , en er is een noapic-installatie uitgevoerd.
> > De tekst van dit bestand ziet er na installatie als volgt uit, en er  is
> > een  mogelijkheid aan het einde om iets toe te voegen.
> > /boot/grub/grub.cfg :
> > # DO NOT EDIT THIS FILE
> > #
> > # It is automatically generated by /usr/sbin/grub-mkconfig using
> > templates
> > # from /etc/grub.d and settings from /etc/default/grub
> > #
> > 
> > ### BEGIN /etc/grub.d/00_header ###
> > if [ -s /boot/grub/grubenv ]; then
> >   have_grubenv=true
> >   load_env
> > fi
> > set default="0"
> > if [ ${prev_saved_entry} ]; then
> >   saved_entry=${prev_saved_entry}
> >   save_env saved_entry
> >   prev_saved_entry=
> >   save_env prev_saved_entry
> > fi
> > insmod ext2
> > set root=(hd0,1)
> > search --no-floppy --fs-uuid --set 7c36c8f1-c280-471c-9d80-b19276c44d7c
> > if loadfont /usr/share/grub/unicode.pf2 ; then
> >   set gfxmode=640x480
> >   insmod gfxterm
> >   insmod vbe
> >   if terminal_output gfxterm ; then true ; else
> >     # For backward compatibility with versions of terminal.mod that
> > don't
> >     # understand terminal_output
> >     terminal gfxterm
> >   fi
> > fi
> > if [ ${recordfail} = 1 ]; then
> >   set timeout=-1
> > else
> >   set timeout=10
> > fi
> > ### END /etc/grub.d/00_header ###
> > 
> > ### BEGIN /etc/grub.d/05_debian_theme ###
> > set menu_color_normal=white/black
> > set menu_color_highlight=black/white
> > ### END /etc/grub.d/05_debian_theme ###
> > 
> > ### BEGIN /etc/grub.d/10_linux ###
> > menuentry "Ubuntu, Linux 2.6.31-14-generic" {
> >         recordfail=1
> >         if [ -n ${have_grubenv} ]; then save_env recordfail; fi
> > 	set quiet=1
> > 	insmod ext2
> > 	set root=(hd0,1)
> > 	search --no-floppy --fs-uuid --set 7c36c8f1-c280-471c-9d80-b19276c44d7c
> > 	linux	/boot/vmlinuz-2.6.31-14-generic
> > root=UUID=7c36c8f1-c280-471c-9d80-b19276c44d7c ro   quiet splash
> > 	initrd	/boot/initrd.img-2.6.31-14-generic
> > }
> > menuentry "Ubuntu, Linux 2.6.31-14-generic (recovery mode)" {
> >         recordfail=1
> >         if [ -n ${have_grubenv} ]; then save_env recordfail; fi
> > 	insmod ext2
> > 	set root=(hd0,1)
> > 	search --no-floppy --fs-uuid --set 7c36c8f1-c280-471c-9d80-b19276c44d7c
> > 	linux	/boot/vmlinuz-2.6.31-14-generic
> > root=UUID=7c36c8f1-c280-471c-9d80-b19276c44d7c ro single 
> > 	initrd	/boot/initrd.img-2.6.31-14-generic
> > }
> > ### END /etc/grub.d/10_linux ###
> > 
> > ### BEGIN /etc/grub.d/20_memtest86+ ###
> > menuentry "Memory test (memtest86+)" {
> > 	linux16	/boot/memtest86+.bin
> > }
> > menuentry "Memory test (memtest86+, serial console 115200)" {
> > 	linux16	/boot/memtest86+.bin console=ttyS0,115200n8
> > }
> > ### END /etc/grub.d/20_memtest86+ ###
> > 
> > ### BEGIN /etc/grub.d/30_os-prober ###
> > menuentry "Ubuntu 10.04 LTS, kernel 2.6.32-22-generic (on /dev/sda2)" {
> > 	insmod ext2
> > 	set root=(hd0,2)
> > 	search --no-floppy --fs-uuid --set 0aff9a29-a019-4334-8941-4da67ddca717
> > 	linux /boot/vmlinuz-2.6.32-22-generic
> > root=UUID=0aff9a29-a019-4334-8941-4da67ddca717 ro noapic no apic
> > 	initrd /boot/initrd.img-2.6.32-22-generic
> > }
> > menuentry "Ubuntu 10.04 LTS, kernel 2.6.32-22-generic (recovery mode)
> > (on /dev/sda2)" {
> > 	insmod ext2
> > 	set root=(hd0,2)
> > 	search --no-floppy --fs-uuid --set 0aff9a29-a019-4334-8941-4da67ddca717
> > 	linux /boot/vmlinuz-2.6.32-22-generic
> > root=UUID=0aff9a29-a019-4334-8941-4da67ddca717 ro noapic single
> > 	initrd /boot/initrd.img-2.6.32-22-generic
> > }
> > menuentry "Ubuntu 10.04 LTS, memtest86+ (on /dev/sda2)" {
> > 	insmod ext2
> > 	set root=(hd0,2)
> > 	search --no-floppy --fs-uuid --set 0aff9a29-a019-4334-8941-4da67ddca717
> > 	linux /boot/memtest86+.bin 
> > }
> > ### END /etc/grub.d/30_os-prober ###
> > 
> > ### BEGIN /etc/grub.d/40_custom ###
> > # This file provides an easy way to add custom menu entries.  Simply
> > type the
> > # menu entries you want to add after this comment.  Be careful not to
> > change
> > # the 'exec tail' line above.
> > ### END /etc/grub.d/40_custom ###
> > 
> > Groeten van Hein van Helsdingen
> > 
> > -----------------
> > Hoe.bunt.U 
> 
> Hallo Hein,
> 
> Misschien heb je hier wat aan, als het aan grub2 ligt:
> 
> https://wiki.ubuntu.com/Grub2 
> 
> Maar ik wilde ook zeggen dat een (directe) upgrade van 9.04 naar 10.04
> niet is aan te raden, ben verbaasd dat het sowieso toch lijkt te werken.
> De upgrade zou moeten gaan via een upgrade naar de tussenliggende versie
> 9.10, en dan naar 10.04.  Dus 9.04 ==> 9.10 ==> 10.04
> En omdat 10.04 een LTS-versie is zou het ook zo moeten kunnen: 8.04(LTS)
> ==> 10.04(LTS), maar dat is hier niet aan de orde.
> 
> Dus ik zou als ik jou was een zogenaamde "clean install" doen vanaf je
> gedownloade en op een CD gebrande (of op een USB-duimpje geplaatste)
> versie van Ubuntu 10.04, zoals je ook hebt aangegeven. Waarom dat noapic
> moet, weet ik niet. Je zou ook de 64-bits-versie kunnen proberen (ik
> neem aan dat je processor 64bits is).
> 
> Mijn eigen ervaring met een upgrade is niet positief (van 9.10 naar
> 10.04). Er blijkt nog wel wat herstelwerk nodig te zijn: mijn
> opstartscherm (bootsplash) was kaduuk, het programma Lokalize (dat ik
> voor vertalen voor KDE gebruik) werkte niet meer, en nu merk ik dat ik
> geen wachtwoord kan invullen bij het beheer van gebruikers en groepen.
> Ik ben benieuwd wat er nog meer komt ...
> 
> Dit even ter aanvulling.
> 
> Succes,
> 
> Jaap
> 
> 
> 
> 







------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is verwijderd...
URL: https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-nl/attachments/20100604/ed91a60b/attachment.htm 


Meer informatie over de Ubuntu-NL maillijst