[ubuntu-my] VPN issue on ubuntu 9.04 :(

Harith harithd at gmail.com
Fri Jun 12 22:40:53 BST 2009


Terima kasih Haris, dah makin nampak boleh berjaya ...macam dah boleh.....
connect tp asyik terputus je selepas beberapa saat boleh dpt ip.
nape ye?

dah flush iptables + apf dan remove.

ada log kat attachment.




--
Harith Dawi

+6012.8393990
harithd {at} gmail-com
gTalk : harithd


2009/6/13 Harisfazillah Jamel <linuxmalaysia at gmail.com>

> Cuba lihat disini
>
>
> http://tipotheday.com/2008/04/29/connect-to-windows-vpn-server-pptp-with-ubuntu-hardy-heron/
>
> Mungkin dapat membantu. Maaf tiada peluang untuk ujinya kerana saya
> menggunakan OpenVPN
> Yang paling penting adalah
>
> IMPORTANT - Switch to the Authentication tab and select Refuse CHAP.
> This is necessary to connect to a server using the default
> configuration of the Microsoft PPTP VPN service.
>
> Saya memang pening dengan Windows ni terutama apa bahasa yang
> digunakan dalam membuat
> pengesahan. Setiap versi Windows ada sahaja perubahan.
>
> 2009/6/12 Harith <harithd at gmail.com>:
> > Fenris,
> >
> > Cuma guna windows 2003 ja sebagai server VPN and dalam windows XP tak
> guna
> > apa2 perisian
> > ketiga. Cuma buat sambungan VPN dari "My network place tu" (lupa lak..nak
> > cek tgh pakai ubuntu)
> >
> >
> > --
> > Harith Dawi
> >
> > +6012.8393990
> > gTalk : harithd
> >
> >
> > 2009/6/12 Khairul Aizat Kamarudzzaman <fenris at ubuntu.com>
> >>
> >> Harith,
> >>
> >> Firewall kat office pakai appliance ape ? jika x keberatan utk memberi
> >> tahu
> >> jenis product yang anda gunakan pada windows xp
> >>
>
> --
> Ubuntu-my mailing list
> Ubuntu-my at lists.ubuntu.com
> Modify settings or unsubscribe at:
> https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-my
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-my/attachments/20090613/58173823/attachment.htm 
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: log
Type: application/octet-stream
Size: 2941 bytes
Desc: not available
Url : https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-my/attachments/20090613/58173823/attachment.obj 


More information about the Ubuntu-my mailing list