[Bug 133133]

9-peter-e 133133 at bugs.launchpad.net
Tue Dec 20 09:21:36 UTC 2022


(In reply to Graham Perrin from comment #53)
> > Open containing folder function does nothing (KDE)
>
> Is this still an issue? 
>
For me at least this is still an issue when using Konqueror as default
filemanager.  If using Dolphin as the default filemanager, *and* it
responds to the `org.freedesktop.FileManager1` dbus interface (this is
the default setup in KDE AFAIK), Dolphin gets used appropriately and
everything is fine.

Having Dolphin installed and Konqueror as default filemanager will
result in Dolphin being used.

In KDE with Konqueror as default filemanager and multiple other
filemanagers installed that have a `.service` file for the
`org.freedesktop.FileManager1` dbus interface (e.g. having both XFCE's
Thunar and KDE's Dolphin installed) may/will result in one of those
filemanagers being executed.  In my case Thunar was consistently used,
until a `ln -s
/usr/share/dbus-1/services/org.kde.dolphin.FileManager1.service
$XDG_DATA_HOME/dbus-1/services/org.freedesktop.FileManager1.service`.
See also: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1285711#c47

So:
* If your default filemanager actively listens/responds to the `org.freedesktop.FileManager1` dbus interface, it works as expected
* If your default filemanager supports `org.freedesktop.FileManager1` but doesn't actively listen/respond to it, it depends
* If your default filemanager doesn't support `org.freedesktop.FileManager1` but other installed filemanager(s) do, it's still broken
* If your default filemanager doesn't support `org.freedesktop.FileManager1` and no other installed filemanager(s) do (or you overrule the service so nothings responds to it), it works as expected

Firefox 107.0.1 (64-bit), Slackware64-current, KDE Frameworks 5.100.0,
XFCE 4.16, Thunar 4.16.11

-- 
You received this bug notification because you are a member of Mozilla
Bugs, which is subscribed to firefox in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/133133

Title:
  "Open containing folder" is only working if nautilus is present

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/firefox/+bug/133133/+subscriptions




More information about the Ubuntu-mozillateam-bugs mailing list