[Bug 350743] [NEW] url escape codes not recognized correctly in host

Chris Cowan agentme49 at gmail.com
Sun Mar 29 05:59:01 UTC 2009


Public bug reported:

Binary package hint: firefox-3.0

Firefox version 3.0.8

EDIT: Shorter version.
If you click this link: http://%E2%9E%A1.ws/%E3%AD%8E : Firefox will say it couldn't find the server. If you click in the address bar, and press enter, it will load the page correctly.

ORIGINAL:
I've got a short unicode-heavy URL - http://➡.ws/㭎 . (This URL was generated by http://www.tinyarro.ws - it's a similar idea to tinyurls.com, just a lot shorter. Btw this one just links to a funny article at TheOnion.)

I noticed when I linked to it, if I highlighted it and viewed the
selection source, it would say href="http://%E2%9E%A1.ws/%E3%AD%8E". But
if I simply right-clicked anywhere else and viewed page source, it would
be href="http://➡.ws/㭎" as it was originally.

I noticed if you copy+pasted "http://%E2%9E%A1.ws/%E3%AD%8E" into the
address bar, Firefox would say that the URL wasn't found. Pressing enter
a second time would bring you to the page correctly.

That doesn't seem like a serious problem, but then I tried making the
original URL a link on a WordPress website. Apparently WordPress parsed
the link before serving Firefox the html - when I viewed the page
source, it would say href="http://%e2%9e%a1.ws/%E3%AD%8E". If I clicked
the link, I'd have the same problem as I had before when I copy-pasted
the escaped code into the URL. It would only recognize it the second
time.

** Affects: firefox-3.0 (Ubuntu)
     Importance: Undecided
         Status: New

** Description changed:

  Binary package hint: firefox-3.0
  
  Firefox version 3.0.8
  
- I've got a short unicode-heavy URL - http://➡.ws/㭎 . (This URL was
- generated by http://www.tinyarro.ws - it's a similar idea to
- tinyurls.com, just a lot shorter.)
+ EDIT: Shorter version.
+ If you click this link: http://%E2%9E%A1.ws/%E3%AD%8E : Firefox will say it couldn't find the server. If you click in the address bar, and press enter, it will load the page correctly.
+ 
+ ORIGINAL:
+ I've got a short unicode-heavy URL - http://➡.ws/㭎 . (This URL was generated by http://www.tinyarro.ws - it's a similar idea to tinyurls.com, just a lot shorter. Btw this one just links to a funny article at TheOnion.)
  
  I noticed when I linked to it, if I highlighted it and viewed the
  selection source, it would say href="http://%E2%9E%A1.ws/%E3%AD%8E". But
  if I simply right-clicked anywhere else and viewed page source, it would
  be href="http://➡.ws/㭎" as it was originally.
  
  I noticed if you copy+pasted "http://%E2%9E%A1.ws/%E3%AD%8E" into the
  address bar, Firefox would say that the URL wasn't found. Pressing enter
  a second time would bring you to the page correctly.
  
  That doesn't seem like a serious problem, but then I tried making the
  original URL a link on a WordPress website. Apparently WordPress parsed
  the link before serving Firefox the html - when I viewed the page
  source, it would say href="http://%e2%9e%a1.ws/%E3%AD%8E". If I clicked
  the link, I'd have the same problem as I had before when I copy-pasted
  the escaped code into the URL. It would only recognize it the second
  time.

-- 
url escape codes not recognized correctly in host
https://bugs.launchpad.net/bugs/350743
You received this bug notification because you are a member of Mozilla
Bugs, which is subscribed to firefox-3.0 in ubuntu.




More information about the Ubuntu-mozillateam-bugs mailing list