[Bug 186186] Re: web page background render errors

ubeuther ubeuther at gmail.com
Mon Feb 25 05:46:12 UTC 2008


Yes, I'm also using a Radeon card.  relevant /var/Xorg.log snippets:

X.Org X Server 1.4.0.90
Release Date: 5 September 2007
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux Ubuntu (xorg-server 2:1.4.1~git20080131-1ubuntu4)
Current Operating System: Linux feh 2.6.24-8-generic #1 SMP Thu Feb 14 20:40:45 UTC 2008 i686
Build Date: 20 February 2008  11:54:41AM


(II) LoadModule: "ati"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//ati_drv.so
(II) Module ati: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.4.0.90, module version = 6.8.0    [wasn't this just released??]

(II) LoadModule: "radeon"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//radeon_drv.so
(II) Module radeon: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.4.0.90, module version = 4.3.0
	Module class: X.Org Video Driver
	ABI class: X.Org Video Driver, version 2.0

(II) Primary Device is: PCI 01:00:0
(--) Assigning device section with no busID to primary device
(WW) RADEON: No matching Device section for instance (BusID PCI:1:0:1) found
(--) Chipset ATI Radeon 9200 5961 (AGP) found

(II) RADEON(0): [dri] Found DRI library version 1.3.0 and kernel module version 1.28.0
(==) RADEON(0): Page Flipping disabled
(II) RADEON(0): Will try to use DMA for Xv image transfers
(II) RADEON(0): Generation 2 PCI interface, using max accessible memory
(II) RADEON(0): Detected total video RAM=262144K, accessible=131072K (PCI BAR=131072K)
(--) RADEON(0): Mapped VideoRAM: 131072 kByte (128 bit DDR SDRAM)
(II) RADEON(0): Color tiling enabled by default

(==) RADEON(0): Using XAA acceleration architecture
(II) Loading sub module "xaa"
(II) LoadModule: "xaa"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libxaa.so

(II) RADEON(0): RandR 1.2 enabled, ignore the following RandR disabled
message.

(II) AIGLX: Loaded and initialized /usr/lib/dri/r200_dri.so

-------------------------------------------------------------------------------

LCD Samsung monitor at "native" resolution of 1280x1240 at 60
according to the "Screen Resolution" app, but the xorg.conf file generated
on this fresh installation of Hardy alpha 5 is disturbingly bare:

Section "InputDevice"
	Identifier	"Generic Keyboard"
	Driver		"kbd"
	Option		"XkbRules"	"xorg"
	Option		"XkbModel"	"pc105"
	Option		"XkbLayout"	"us"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier	"Configured Mouse"
	Driver		"mouse"
EndSection

Section "Device"
	Identifier	"Configured Video Device"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier	"Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
	Identifier	"Default Screen"
	Monitor		"Configured Monitor"
	Device		"Configured Video Device"
EndSection

Shouldn't there be a section for DRI as well ?
(saw nothing relevant to GLX accel in "xdpyinfo" output)

On the plus side, the keyboard settings issue seems resolved.

-- 
web page background render errors
https://bugs.launchpad.net/bugs/186186
You received this bug notification because you are a member of Mozilla
Bugs, which is subscribed to XULRunner.




More information about the Ubuntu-mozillateam-bugs mailing list