Οργάνωση βιβλιογραφίας στο LibreOffice Writer

Kostas Oikonomou kikonomou at yahoo.gr
Thu Aug 20 18:28:54 UTC 2015


Αγαπητοί φίλοι,
Θα ήθελα τις εισηγήσεις σας για πιο πρόγραμμα είναι το καλύτερο για εισαγωγή και οργάνωση της βιβλιογραφίας ενός κειμένου που γράφεται στο LibreOffice Writer.
Για να είμαι πιο σαφής: Γράφω ένα κείμενο στο οποίο έχω βιβλιογραφικές αναφορές. Αυτές θέλω, μετά που θα τελειώσω το κείμενο, με ότι μετακινήσεις κάνω σε διάφορα τμήματα του, να μπει η βιβλιογραφία σε λίστα στο τέλος του κειμένου, αριθμημένη κατ' αύξοντα αριθμό, ανάλογα με τη σειρά που εμφανίζεται στο κείμενο. Το κείμενο αυτό το δουλεύω τόσο στο σταθερό υπολογιστή μου, όσο και στον φορητό.
Δοκίμασα να χρησιμοποιήσω το σύστημα που έχει το ίδιο το LibreOffice Writer. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να περάσω τη βιβλιογραφία που θέλω στη βάση δεδομένων βιβλιογραφίας του LibreOffice Writer. Όταν το πέτυχα, να αντικαταστήσω τη βιβλιογραφία που προϋπήρχε, στο σταθερό υπολογιστή, μόλις πήγα να δουλέψω στον φορητό, η δική μου βιβλιογραφία δεν υπήρχε και είχε αντικατασταθεί από τη προϋπάρχουσα του LibreOffice Writer. Δοκίμασα να δημιουργήσω μια καινούργια βάση δεδομένων βιβλιογραφίας, αλλά είναι αδύνατο να «πείσω» το LibreOffice Writer να τη «δει». Είναι σαν να μην υπάρχει καθόλου.Αφού λοιπόν δεν μπόρεσα να «τιθασεύσω» το LibreOffice Writer, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο πρόγραμμα, που να συνεργάζεται μαζί του. Βρήκα διάφορες προτάσεις, χωρίς να μπορώ να διαπιστώσω αν μου κάνουν. Θέλω να:
1. Έχω τη βιβλιογραφία μου σε μια εξωτερική βάση δεδομένων, έτσι που να μπορώ να τη χρησιμοποιήσω και σε μελλοντικά έγγραφα.
2. Να συνεργάζεται (να είναι συμβατή) με το LibreOffice Writer.
3. Να μπορεί το LibreOffice Writer να βλέπει τη βάση δεδομένων (που θα είναι στο ίδιο usb stick με το αρχείο του κειμένου) από όποιο υπολογιστή ανοίξω το κείμενο.
Υπάρχει κάποιος που έχει σχετική εμπειρία, για να μου συστήσει ένα πρόγραμμα καλό;
Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας να ασχοληθείτε μαζί μου, και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Φιλικά
Κώστας Οικονόμου

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-gr/attachments/20150820/4bd765b9/attachment.html>


More information about the Ubuntu-gr mailing list