Σχετ: Touchpad και Ubuntu

Kostas Oikonomou kikonomou at yahoo.gr
Mon Nov 3 17:34:42 UTC 2014


Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας. Να σημειώσω ότι το xserver-xorg-input-synaptics ήταν ήδη εγκατεστημένο.
Για τον τύπο του touchpad, έχω στοιχεία από το CD που μου δώσανε με τους drivers για Windows 8.1 (ευτυχώς δώσανε το CD και έτσι έχω τα στοιχεία). Επισυνάπτω το αρχείο releasnotes.html που ήτανε στο φάκελο με τίτλο touchpad. Ελπίζω αυτό να δώσει αρκετά στοιχεία, έτσι που να βρούμε το αντίστοιχο πρόγραμμα οδήγησης για Ubuntu.
Φιλικά
Κώστας Οικονόμου
 

     Στις 5:22 μ.μ. Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014, ο/η Christos Kannas <chriskannas at gmail.com> έγραψε:
   

 Geia,
Για να βρεις τον καταλληλο οδηγο, πρεπει να ξερεις λεπτομεριες για το συγκεκριμενο υλικο.Οι μονοι π μπορουν να σου δωσουν αυτη την πληροφορια ειναι απο το Πλαισιο, γιατι απο μια γρηγορη ερευνα π εκανα δεν βρηκα αρκετες πληροφοριες για το συγκεκριμενο λαπτοπ.
Apo edw (http://www.plaisio.gr/wizards/FindYourDriver.aspx) tha breis tous drivers gia ta Windows p isws na mas dwsoun mia kateuthinsi gia to touchpad.
Xairetw,ChristosChristosKannas

2014-11-03 15:00 GMT+00:00 Kostas Oikonomou <kikonomou at yahoo.gr>:

Πως μπορώ να βρω ποιο driver ή ποιο synaptic package πρέπει να εγκαταστήσω για να ενεργοποιηθεί το touchpad του Laptop μου;
Αγόρασα τον Turbo-X Flame GT i542-875 2VR FHD, χωρίς Windows και εγκατέστησα το Ubuntu 14.04LTS. Υπέβαλα μια παρόμοια ερώτηση στο Forum χθες, χωρίς όμως να μπορέσω να λύσω το θέμα.
Σήμερα πήρα τηλέφωνο στην τηλεφωνική υποστήριξη του καταστήματος αγοράς, και με πληροφόρησαν ότι πιθανό να φταίει η έλλειψη κάποιου πακέτου synaptic και δεν λειτουργεί το touchpad. Μάλιστα προχώρησαν και μου είπαν ότι δεν ξέρουν τα Linux και δεν μπορούν να προσφέρουν υποστήριξη, παρά μόνο σε περιβάλλον Windows. Λένε ότι και αν ακόμα το πάω στο κατάστημα αγοράς με Linux, δεν μπορούν να το ελέγξουν (τουλάχιστον αυτό κατάλαβα).
Μπήκα στο synaptic package manager και κατέβασα 2 πακέτα (στην τύχη), χωρίς επιτυχία. Αν κάποιος μπορεί να μου εισηγηθεί ποιο πακέτο χρειάζομαι, ή να μου δώσει οδηγίες για το πως θα το βρούμε αυτό, θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτος.
Διαφορετικά θα πρέπει να πάω στο κατάστημα αγοράς (είναι σε άλλη πόλη, γιατί μένω στην Έδεσσα), και να απαιτήσω να συνδέσουν κάποιο εξωτερικό σκληρό για να εγκαταστήσουν Windows, ώστε να αποκλεισθεί η πιθανότητα βλάβης του hardware.
Φιλικά
Κώστας Οικονόμου
 
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-gr/attachments/20141103/6e9efe1b/attachment.html>
--
Ubuntu-gr mailing list
Ubuntu-gr at lists.ubuntu.com

If you do not want to receive any more messages from the ubuntu-gr mailing list, please follow this link and choose unsubscribe:
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-gr
    
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-gr/attachments/20141103/44c80365/attachment.html>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-gr/attachments/20141103/44c80365/attachment-0001.html>


More information about the Ubuntu-gr mailing list