Σχετ: Διπλός εξωτερικός δίσκος RAID 1

Kostas Oikonomou kikonomou at yahoo.gr
Tue Oct 29 17:18:00 UTC 2013Στις 10:18 μ.μ. Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013, ο/η Simos Xenitellis <simos.lists at googlemail.com> έγραψε:
 


2013/10/28 Kostas Oikonomou <kikonomou at yahoo.gr>


>Φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα;
>

Είδα ότι αναφέρει ότι ο ελεγκτής SATA λειτουργεί σε σένα σε IDE Mode (κατάσταση συμβατότητας;). Δεν είμαι σίγουρος τι επιπτώσεις έχει αυτό. Αν κάποιος γνωρίζει, ας αναφέρει.

Μιας και ο ελεγκτής SATA προέρχεται από την ίδια την μητρική, δώσε τη μάρκα + μοντέλο της μητρική.
 

>Σημείωση: η συσκευή που θέλω να αγοράσω είναι ένα σύστημα με δυο σκληρούς που να κάνει ακριβές αντίγραφο-κλώνο του ενός δίσκου με τον άλλο. Εκεί σκοπεύω να σώζω ότι εργασίες κάνω, έτσι που να μην χρειάζεται να κάνω backups. Επίσης, αν θέλω να συνεχίσω
 τη δουλειά μου σε κάποιο άλλο υπολογιστή, θα το ξεκουμπώνω και θα το πάω όπου θέλω. Τους εσωτερικούς σκληρούς δίσκους του υπολογιστή μου θα τους αφήσω μόνο για τα λειτουργικά που έχω (Window Vista και Ubuntu 13.10), με όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα. Αυτό θα με απαλλάξει από το «άγχος» του να μην πάθει τίποτα ο υπολογιστής μου. Αντιλαμβάνεστε ότι τη σύνδεση eSATA τη θέλω για να εκμεταλλευτώ τις πιο γρήγορες ταχύτητες που έχει σε σχέση με τη USB 2.0.
Δηλαδή θέλεις δυνατότητα για RAID 1, και πρόσβαση μέσω eSATA. 
Μια τέτοια συσκευή είναι http://www.raidsonic.de/en/products/soho-raid.php?we_objectID=6863 με κόστος γύρω στα 80€ (δίχως δίσκους).


Σίμος
Φίλε Σίμο,

Η μητρική μου είναι η MSI KA780G. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Φιλικά

Κώστας Οικονόμου
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-gr/attachments/20131029/8532cd12/attachment.html>


More information about the Ubuntu-gr mailing list