Fw: Re: Αποτυχία εγκατάστασης Ubuntu 10.04

Kostas Oikonomou kikonomou at yahoo.gr
Sun Jun 13 14:31:08 BST 2010--- Στις Κυρ., 13/06/10, ο/η Kostas Oikonomou <kikonomou at yahoo.gr> έγραψε:

Από: Kostas Oikonomou <kikonomou at yahoo.gr>
Θέμα: Re: Αποτυχία εγκατάστασης Ubuntu 10.04
Προς: "Savvas Radevic" <vicedar at gmail.com>
Κοιν.: "Λίστα Ubuntu" <ubuntu-gr at lists.ubuntu.com>
Ημερομηνία: Κυριακή, 13 Ιούνιος 2010, 13:22--- Στις Σάβ., 12/06/10, ο/η Savvas Radevic <vicedar at gmail.com> έγραψε:


Από: Savvas Radevic <vicedar at gmail.com>
Θέμα: Re: Αποτυχία εγκατάστασης Ubuntu 10.04
Προς: "Kostas Oikonomou" <kikonomou at yahoo.gr>
Κοιν.: "Λίστα Ubuntu" <ubuntu-gr at lists.ubuntu.com>
Ημερομηνία: Σάββατο, 12 Ιούνιος 2010, 19:15Πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο να ψάξω να δανειστώ κανένα πληκτρολόγιο και ποντίκι; Γιατί όμως τα XP δουλεύουνε χωρίς πρόβλημα;Δεν έχω ιδέα. Θα ήθελες να δοκιμάσεις xubuntu είτε lubuntu; Μπορεί να έχεις περισσότερη τύχη:

xubuntu (XFCE desktop manager): http://se.archive.ubuntu.com/mirror/cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/10.04/release/xubuntu-10.04-desktop-i386.iso

lubuntu (LXDE desktop manager): http://people.ubuntu.com/~gilir/lubuntu-10.04.iso

Είναι λίγο διαφορετικά από το gnome, αλλά είναι κατά τη γνώμη μου εξίσου λειτουργικά.

Από την άλλη, πάντα μπορείς να δοκιμάσεις κάποια άλλη διανομή, όπως το opensuse, το οποίο έχει ευρύτερη υποστήριξη για hardware: http://www.opensuse.org/en/

(Είτε με ubuntu alternate cd που λέει ο Σέργιος, αλλά το πρόβλημα φαίνεται να είναι μετά την εγκατάσταση, αφού το live cd δουλεύει εντάξει)
 
 
Δοκίμασα την ιδέα του Σέργιου (τουλάχιστον όπως την κατάλαβα). Κατέβασα την έκδοση 9.10 και την εγκατέστησα από το CD. Όταν άνοιγε είχα πάρα πολύ χαμηλή ανάλυση στην οθόνη. Όταν ζητούσα να κάνω αναβάθμιση της έκδοσης το πλαίσιο διαλόγου έφευγε έξω από την οθόνη με αποτέλεσμα να μην είναι ορατά τα πλήκτρα αποδοχής και ακύρωσης. Έτσι πήγα μέσα από το τερματικό και έδωσα την εντολή sudo apt-get dist-upgrade. Να σημειώσω ότι το πληκτρολόγιο δεν γυρνούσε στα ελληνικά (για να αποδεχθώ την αναβάθμιση έκανα επιλογή του "Ν" και μεσέο κλικ).
Το αποτέλεσμα ήταν να εγκατασταθεί η έκδοση 10.04. Όταν έφτανα στην οθόνη για επιλογή χρήστη στην πληκτρολόγηση του κωδικού πάγωνε η οθόνη.
Στη συνέχεια μπήκα σε λειτουργία ανάκτησης (recovery mode) όπου έδωσα τις εντολές σαν διαχειριστής "apt-get update" "apt-get upgrade" "apt-get dist-upgrade" "apt-get autoremove"-αυτή αφαίρεσε 2 πακέτα προηγούμενου πυρήνα, και "apt-get -f install". Οι υπόλοιπες εντολές δεν είχαν πακέτα να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν. Στην εκκίνηση και πάλι η οθόνη πάγωνε στον κωδικό εισόδου.
Μετά δοκίμασα από τη λειτουργία ανάκτησης την εντολή "sudo /etc/init.d/gdm restart" με αποτέλεσμα να μπω κανονικά στο Ubuntu με πολύ καλή ανάλυση οθόνης. Έδωσα την εντολή να μπαίνει στο Ubuntu χωρίς να μου ζητά κωδικό (για να αποφύγω την οθόνη που κολλούσα). Το αποτέλεσμα ήταν να μπαίνω στο Ubuntu με παγωμένα το ποντίκι και το πληκτρολόγιο.
Έτσι ξαναμπήκα μέσω της λειτουργίας ανάκτησης και της εντολής "sudo /etc/init.d/gdm restart" για να λειτουργεί κανονικά ο υπολογιστής. Μετά έκανα και το "πείραμα" που δεν μπορώ να ανατρέψω. Ζήτησα από τους οδηγούς κάρτας γραφικών την ενεργοποίηση αυτού που συστήνεται από το Ubuntu για την κάρτα μου (αυτή είναι η NVIDIA GeForce FX 5200).
Το αποτέλεσμα είναι ότι η ανάλυση της οθόνης έχει κατέβει και πάλιν τόσο που τα παράθυρα διαλόγου φεύγουν έξω από αυτήν. Εννοείται ότι για να μπω στο Ubuntu μπαίνω μόνο με την ίδια διαδικασία (λειτοργία ανάκτησης->"sudo /etc/init.d/gdm restart") και η ανάλυση εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλή.
Τέλος θέλω να ρωτήσω και μερικά πράγματα για την εισήγηση σου για δοκιμή άλλης έκδοσης ubuntu. Που μπορώ να βρω τις διαφορές μεταξύ κανονικού ubuntu, lumbuntu και xubuntu;
Πως μπορώ να κάνω την μετατροπή τώρα που εγκατέστησα την έκδοση 10.04;
Δεδομένου ότι ο υπολογιστής αυτός χρησιμοποιείται σε χώρο χωρίς Internet θα μπορώ να εγκαταστήσω νέα προγράμματα χωρίς να τον μεταφέρω σε σημείο που έχω Internet (διαφορά χιλιομετρική περί τα 170Km). Με το κανονικό Ubuntu βρήκα τις οδηγίες πως να το κάνω αυτό http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=9145. Με μια διαφορετική έκδοση με το "l" ή το "x" στην αρχή αυτό γίνεται; Ο μεγάλος και καλός υπολογιστής που χρησιμοποιείται καθημερινά έχει εγκατεστημένο το ubntu 64bit.
Υπάρχει τρόπος από το τερματικό να απενεργοποιήσω τον οδηγό της κάρτας οθόνης που ενεργοποίησα; Στη συνέχεια μπορώ να ξεκινώ το ubuntu (χωρίς τον οδηγό της κάρτας γραφικών) χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις που δίνει η εντολή "sudo /etc/init.d/gdm restart" χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να πάω μέσα της λειτουργίας ανάκτησης (recovery mode);
Ελπίζω να μην σας κούρασα υπερβολικά. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σας.
 
Φιλικά
 
Κώστας Οικονόμου


Τελικά ξεκινώντας το ubuntu σε λειτουργία ανάνηψης προηγούμενου πυρήνα (δεν θυμάμαι τον αριθμό του) και αφού πέρασα από μηνύματα μη λειτουργίας της κάρτας γραφικών, τα κατάφερα και ξαναμπήκα στο ubuntu με καλή ανάλυση και απενεργοποίησα τον οδηγό για την κάρτα (που συστηνόταν). Έτσι μένει τώρα να μάθω πως θα ξεκινώ χωρίς να χρειάζεται να πάω πρώτα στη λειτουργία ανάνηψης για να δώσω την εντολή "sudo /etc/init.d/gdm restart", αλλά να ξεκινώ κατευθείαν από την κανονική οθόνη επιλογής χρήστη με ή χωρίς κωδικό.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-gr/attachments/20100613/9d07fd91/attachment.htm 
-- 
Ubuntu-gr mailing list
Ubuntu-gr at lists.ubuntu.com

If you do not want to receive any more messages from the ubuntu-gr mailing list, please follow this link and choose unsubscribe:
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-gr


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-gr/attachments/20100613/68b4e3c7/attachment.htm 


More information about the Ubuntu-gr mailing list